Societat 25/02/2011

Google bloqueja els contactes de Facebook

El buscador impedirà que des dels telèfons amb sistema operatiu Android es puguin sincronitzar els usuaris de la xarxa social

Redacció
1 min

BarcelonaGoogle i Facebook han entrat en divergències a causa d'una aplicació per a mòbils amb sistema operatiu Android. Fins ara, en els terminals Nexus S i Nexus One es podien consultar els contactes de Facebook, però la xarxa social no permetia descarregar-los a la llibreta de contactes del propi aparell. Per això, segons explica Público, Google restringirà aquesta possibilitat en les noves actualitzacions d'aquests telèfons i no permetrà aquesta sincronització en línia.

Google es queixa que Facebook ha creat una “falsa sensació de portabilitat” perquè els contactes només es poden consultar i no guardar-los. “Totes les aplicacions són lliures per utilitzar els telèfons que hi ha guardats al dispositiu”, diu el buscador que espera una reciprocitat de les empreses que desenvolupen aplicacions. I aquest cas no s'ha donat amb la xarxa social.

Tot i això, aquests fets evidencien una lluita entre els dos grans gegants d'internet pel control de la informació. Mentre Google busca créixer en nombre d'usuaris del seu sistema operatiu per a mòbils, Facebook espero superar el buscador en nombre de visitants, fet que el mes passat ja va aconseguir als Estats Units.

stats