Societat 04/04/2013

El Govern elevarà els llindars de renda per accedir a una beca universitària

A partir del proper curs, es requerirà acreditar una tercera llengua per accedir al títol de grau

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat aquest dijous al Parlament que per al proper curs s'elevaran els sis llindars de renda fixats enguany per accedir a una beca en la matrícula universitària, amb l'objectiu "d'ampliar el nombre de beneficiaris" d'aquests ajuts.

El nou sistema de taxes universitàries establert aquest curs 2012-13 (que va incrementar els preus un 66%) es mantindrà el proper setembre, però després de constatar els nivells de renda dels alumnes universitaris en la primera experiència de beques d'equitat del Govern, es reajustarà per tal d'ampliar la cobertura dels ajuts.

El conseller ha fet també un altre anunci en el sentit que a partir del curs 2013-14 (per als alumnes que comencin aquell any) es requerirà l'acreditació d'un nivell bàsic d'una tercera llengua per poder obtenir el graduat. El pla Bolonya ja exigeix una tercera llengua, però a partir de la proper promoció les universitats hauran d'establir alguna mena d'avaluació o procés d'acreditació per "garantir que tot titulat tingui una bona tercera llengua".

stats