Societat 21/02/2012

Milers de manifestants prenen el centre de València en protesta per les càrregues policials contra els estudiants

La multitudinària protesta ha transcorregut amb una presència policial mínima. Només la policia local ha vigilat els manifestants en molts trams, principalment per regular el trànsit

Salvador Almenar
1 min
Concentració d'estudiants al centre de València / EFE

ValènciaMilers de manifestants s'han concentrat al centre de València aquest dimarts, en protesta per les actuacions policials d'aquests dies en les manifestacions estudiantils. La marxa ha començat a les portes de l'IES Lluís Vives cap a les tres de la tarda. Els manifestants han tallat el carrer Marquès de Sotelo, han arribat a la plaça de l'Ajuntament –on ha demanat a crits la dimissió de l'alcaldessa de la ciutat, Rita Barberá– i han anat fins a la delegació de govern espanyol, on també han demanat la dimissió de la delegada, Paula Sánchez de León. Després, els estudiants han seguit pel carrer sant Vicent, on ahir es van produir els aldarulls.

A diferència dels dies anteriors, la presència policial ha estat mínima. Els pocs efectius de la Policia Nacional visibles es mantenien al marge i no hi hagut incidents destacables. De fet, només la policia local era a prop dels manifestants i per tallar el trànsit als carrers per on passaven.

La concentració ha crescut quan s'hi han sumat estudiants de les universitats amb llibres a la mà i amb el crit "aquestes són les nostres armes".

stats