SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Obren expedient a un policia local de Barcelona per insultar els indignats al Facebook

L'agent va qualificar els acampats de “guarros” i “perroflautas” a la xarxa social. “Tant fill de puta i ni una clatellada he pogut clavar”, lamenta als comentaris

Redacció
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona ha confirmat l'obertura d'un expedient informatiu a un dels agents del cos, Ferran T.F., que va insultar els indignats acampats a la plaça de Catalunya i va encoratjar la gent a ser violent amb ells al seu perfil de Facebook. Els missatges van aparèixer al perfil de l'agent divendres, el mateix dia de l'operació policial que va provocar enfrontaments amb els acampats. L'agent va qualificar els indignats de “guarros” i “perroflautas” i va lamentar el fet de no haver pogut ser violent amb ells. “Tant fill de puta i ni una clatellada he pogut clavar”, va dir. L'Ajuntament no ha facilitat cap mena d'informació sobre l'agent expedientat, ni el seu destí ni quants anys fa que és al cos. L'expedient vol esbrinar si l'agent pot haver incorregut en una falta greu.

Segon fonts de l'Ajuntament, l'expedient s'ha obert d'ofici per recollir tota la informació sobre el cas abans que es pugui convertir en un expedient de sanció, de manera que l'agent, sense rang, no ha sigut apartat de la seva ocupació ni s'ha pres cap mesura cautelar contra ell. L'agent hauria pres part en l'operatiu que es va enfrontar als acampats, d'acord amb les seves paraules. “He entrat a les sis del matí per veure els Mossos com s'inflaven a repartir pals durant sis hores”, comenta. "Va ser com entrar en una pastisseria i no poder menjar ni un trosset de pastís”, diu, i apunta que valorava treballar dissabte, dia en què es disputava la final de la Champions. “Amb el tema del Barça... a veure si sona la flauta”, desitja. Els comentaris de l'agent van acompanyats de respostes com “Quin goig per la vista! T'envejo, company” o “Però què cony demaneu?! Si no heu treballat en la vostra puta vida! Torneu a les cases ocupades!”.

stats