SOCIETAT
Societat 28/06/2013

Oriol Rusca, escollit nou degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona

Substituirà al Pedro L. Yúfera, que deixa el càrrec

Acn
2 min

BarcelonaL'advocat Oriol Rusca ha estat escollit aquest dijous a la nit nou degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, amb un total de 2.795 vots, i substituirà Pedro L. Yúfera, que abandona el càrrec.

Tota la candidatura d'Oriol Rusca ha estat escollida per ocupar els càrrecs de vicedegana, secretari i deu diputats. La vicedegana serà Rosa M. Barberà Ramos, que ha obtingut 2.877 vots, i Rafel Espino, amb 2.864 vots, serà el secretari.

El segon candidat més votat ha estat Luis Antonio Sales, amb 1.840 vots, seguit de Jordi Domingo, amb 1.821 vots; Juan Carlos Segura, amb 752 vots i Vanessa González, amb 596 vots.

En total, 4.200 advocats han participat als comicis. Un total de 23.126 lletrats del Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) estaven cridats aquest dijous a escollir el degà de la institució i bona part de la junta.

L'actual degà, Pedro Yúfera, deixava el càrrec després de quatre anys i donava pas a una nova direcció de l'entitat, ja que també s'escollia vicedegà, secretari i deu dels vint diputats. S'havien presentat cinc candidatures a tots els càrrecs i tres més a algun dels càrrecs.

Les principals propostes giraven a l'entorn de la crisi econòmica que afecta els advocats, mesures de gestió interna i la defensa del torn d'ofici. La majoria de candidats també s'oposaven a les taxes judicials i a la desregulació de la col·legiació. Però les polèmiques més fortes han estat a l'hora de celebrar els debats electorals. En un primer moment la comissió electoral no volia organitzar-ne, i després hi va posar certes dificultats. La divisió entre els candidats que propugnen la intervenció del col·legi en la vida social i política i aquells que es volen mantenir al marge dels debats ideològics ha estat un altre motiu de controvèrsia.

stats