Societat 31/05/2012

Pere Solà: "Nosaltres serem més incòmodes per al Govern"

2 min
Pere Solà: "Nosaltres serem més incòmodes per al Govern"

Amb el 29,7% dels vots a la primera volta, la candidatura "més alternativa i canyera" -diu ell- del catedràtic de filosofia Pere Solà va donar la campanada en quedar segona. L'endemà prometia retornar als estudiants la pujada de les matrícules.

Com pensa complir la promesa?

Estem estudiant la manera legal i operativa de fer-ho. Proposem augmentar els cànons sobre cursos, mestratges i spin-offs , per exemple.

L'encariment ha generat protestes i tensions a la UAB. Com ho afrontarà?

Són protestes naturals, però si som pròxims a les necessitats dels estudiants, el conflicte es pot desactivar. No em sembla bé que hi hagi mobilitzacions el dia d'eleccions, però també em sembla distorsionadora la presència dels Mossos al campus.

¿L'èxit d'una candidatura com la seva és fruit d'aquest malestar?

No pensàvem que poguéssim treure aquest resultat i això ens fa pensar que hi ha una necessitat real de canvi. L'alumnat troba en nosaltres uns aliats per a una universitat no elitista, i als professors els volem assegurar l'estabilitat. L'altra opció és molt més continuista i dòcil. Nosaltres serem més incòmodes per al Govern.

El primer que farà si és rector...

El més urgent és saber quin és l'estat de comptes de la UAB. Com i qui farà l'auditoria ja ho anirem veient.

¿Pensa aplicar el pressupost de la UAB aprovat per al 2012 o el refarà?

Intentarem modificar-lo. Ens trobem hipotecats per una situació que no és justa ni operativa. Et trobes que ja és una cosa feta que augmenta la dedicació del professorat, per exemple, i això s'ha d'estudiar bé.

Quina UAB voldria deixar al futur?

Cal repensar les carreres en funció de les necessitats de la societat i actuar en conseqüència. Aprofitar que tenim l'àmbit científic i de recerca molt desenvolupat per establir un diàleg entre les ciències i les humanitats. I m'agradaria deixar una universitat amb molta influència sobre l'educació primària, secundària i la formació permanent, una universitat compromesa amb l'entorn.

stats