Societat 01/02/2012

El ministre Cañete, l'any 2000: el Pla Hidrològic Nacional “tirarà endavant per collons”

L'actual ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, va fer les polèmiques declaracions quan era el titular d'aquesta mateixa cartera en el govern amb majoria absoluta d'Aznar. Cañete va ser enxampat assegurant a un grup d'agricultors murcians que la tramitació del Pla Hidrològic Nacional impulsat pel PP seria "un passeig militar"

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha recuperat aquest dimecres l'esperit del Pla Hidrològic Nacional tombat pel govern de Zapatero el 2005. Cañete ja va dirigir aquesta mateixa cartera durant el govern d'Aznar. En la revàlida popular, a les eleccions generals del 2000, el govern espanyol va voler impulsar l'anomenat Pla Hidrològic Nacional, aprofitant la majoria absoluta al Congrés.

La fermesa del PP, tot i l'oposició d'una part del territori, especialment a les Terres de l'Ebre, va quedar ben palesa l'octubre del 2000, quan el ministre va ser enxampat assegurant a un grup d'agricultors murcians que el pla hidrològic d'Aznar tiraria endavant "per collons", i que la seva tramitació al Congrés dels Diputats seria un "passeig militar". La conversa es conserva en un programa del 'Trenta Minuts' titulat 'Aigües turbulentes', del novembre l'any 2000, d'on hem extret el fragment reproduït sobre aquestes línies.

Cañete recupera el pla derogat per Zapatero

Un dels punts estrella del pla hidrològic del govern Aznar era el polèmic transvasament de l'Ebre, que pretenia desviar aigua des de la conca de l'Ebre a diverses zones del territori espanyol, especialment el País Valencià, Múrcia i Andalusia. Arran de la derrota electoral del PP, el pla va quedar aturat i el 2005 Zapatero va derogar la polèmica proposta que havia posat en peu de guerra les Terres de l'Ebre.

stats