SOCIETAT
Societat 16/04/2012

Prat defensa un ús excepcional de les pilotes de goma perquè són perilloses

El director general dels Mossos d'Esquadra no es planteja canvis en l'ús d'aquest "armament molt delicat" i considera "adequats" els nous límits de l'Etzaintza

Efe
1 min

BarcelonaEl director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, ha insistit avui que la policia catalana no es planteja canvis en l'ús de les pilotes de goma, un mètode dissuasori que ha admès que és "perillós" i al que la policia només recorre excepcionalment.

A preguntes dels periodistes sobre els nous límits de l'Etzaintza en relació amb l'ús de les pilotes de goma després de la mort d'un jove bilbaí, Prat ha considerat "adequada" aquesta decisió. "És un armament molt delicat, amb certa perillositat i que només l'han d'utilitzar agents molt especialitzats, com és el cas dels policies de la Brigada Mòbil dels Mossos", ha destacat el director de la policia catalana en declaracions als periodistes.

Prat ha subratllat que, de la mateixa manera que l'Ertzanitza, els Mossos només contemplen les pilotes de goma en situacions d'excepcionalitat, com els aldarulls de la jornada de vaga del 29 de maig. El director de la policia catalana ha destacat que no té previst canvis en l'ús de les pilotes de goma, encara que sí que ha apostat per un "procés de reflexió" sobre com afrontar els desordres públics.

stats