Societat 22/08/2012

Recel a l'ajuda de 450 euros

Entitats socials i sindicats temen que l'augment de l'ajut als aturats suposi un enduriment de les condicions per accedir-hi i la reducció dels col·lectius beneficiats

Joan Faus / Thaïs Gutiérrez
1 min
UNA OFICINA DEL SOC  Aturats fan cua davant de les portes d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya al centre de Barcelona.

Madrid / BarcelonaEls sindicats i les entitats socials van reaccionar ahir amb escepticisme i prudència a l'anunci de l'executiu de Mariano Rajoy que apujarà de 399 a 450 euros l'ajuda per a desocupats sense prestació d'atur amb almenys dos familiars al seu càrrec, a part del cònjuge o la parella de fet. El valor de l'ajuda no es modificarà per a la resta d'aturats.

Es tracta d'una de les modificacions que inclourà la pròrroga del del Pla Prepara –que va caducar el dia 15 i beneficia durant sis mesos les persones que han deixat de cobrar l'atur– que el govern espanyol aprovarà aquest divendres. Els sindicats i les entitats socials han acollit amb escepticisme la notícia perquè temen que pugui suposar un enduriment de les condicions per accedir a l'ajut.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats