Societat 11/01/2013

Ruiz-Gallardón defensa l'"ús molt prudent" que està fent de l'indult

El ministre de Justícia diu que "de cap manera" se n'aproven més ara que en els governs anteriors

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, en la roda de premsa del consell de ministres / EFE

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha defensat l'"ús molt prudent" que el govern espanyol està fent de l'indult, i ha assegurat que "de cap manera" està sent quantitativament "superior" al dels governs anteriors.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Ruiz-Gallardón ha dit que l'executiu considera que la regulació d'aquesta mesura de gràcia "és l'adequada".

Alguns sectors polítics i judicials han criticat els últims indults concedits pel govern espanyol, entre els quals hi ha els de quatre Mossos d'Esquadra condemnats per tortures.

Gallardón ha recordat que l'indult és una institució recollida en la Constitució, que data del 1870, encara que ha estat sotmesa a alguna modificació, i que es tracta d'"un mecanisme d'individualització que de cap manera s'enfronta mai a la resolució judicial".

Com a exemple ha exposat que els mateixos tribunals que sentencien, de vegades, "no és que informin a favor de l'indult, sinó que en les seves pròpies sentències, en casos individuals en què aquesta aplicació pot resultar injusta per a aquest cas concret, sol·liciten l'indult al govern, ja que ells estan obligats a aplicar la llei".

stats