Societat 20/09/2013

Una vintena de ferits lleus en un xoc entre dos trens de Rodalies a l'estació de Sants

Un comboi n'ha encalçat un altre. Els passatgers tenen cops i alguna fuetada cervical. Un ferit lleu ha estat ingressat al Clínic

Ara
1 min
Un dels trens ha xocat amb un altre per encalç a Sants / ACN

BarcelonaUn xoc entre dos trens de Rodalies a l'estació de Sants de Barcelona ha causat una vintena de ferits lleus. Tots ells tenen contusions i alguna fuetada cervical. En total, segons Renfe, hi ha hagut 22 persones afectades per l'accident, de les quals, 12 –el conductor d'un dels trens inclòs– han estat ateses pels serveis sanitaris. La resta han abandonat l'estació sense necessitat d'atenció. Un ferit lleu ha estat traslladat a l'hospital Clínic.

L'accident ha tingut lloc quan passaven cinc minuts de les deu del matí. El tren que havia sortit de Calella a les 8.52 en direcció l'Hospitalet de Llobregat ha encalçat un altre tren de Rodalies de la línia R4 a la via 7 de l'estació de Sants.

La topada s'ha produït a la línia 7. Un testimoni, Narcís Naudí, n'ha tuitejat la foto.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla de protecció civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril en fase d'alerta per la col·lisió dels dos trens.

Com a conseqüència de l'accident, el pas de trens a la via 7 es troba interromput i s'utilitzen vies alternatives a Sants. Aquesta modificació obliga a desviar alguns trens de la R1 a Estació de França, on inicien o finalitzen el seu recorregut. Els serveis de les línies R3 i R4 circulen amb 30 minuts de retard. El metro de Barcelona ha reforçat els enllaços amb Renfe.

stats