Societat 21/04/2013

Tornen els castells de vuit

Els Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca han alçat el llistó aquest cap de setmana

Efren Garcia
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La temporada castellera començava tradicionalment per Sant Joan, més endavant va avançar-se l'inici per la diada de Sant Jordi, i enguany arribem a la festa del drac, el llibre i la rosa amb un grup important de colles que ja aixequen castells de vuit pisos. Aquesta setmana ha estat el torn de l'estrena dels Minyons de Terrassa, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca. Els Xics de Granollers han volgut jugar a la lliga de les colles grans, però han hagut de desmuntar el quatre de vuit a la diada de la festa major de la Sagrada Família, a Barcelona.

Castells a banda, cal destacar que l’ambient aquest cap de setmana ha estat enrarit per culpa d'una polèmica paral·lela: els Castellers de Vilafranca, que van viatjar a Londres per celebrar la diada de Sant Jordi, van alçar castells divendres en què van lluir publicitat i van tornar a posar el món casteller en peu de guerra, ja que aquesta pràctica va ser prohibida explícitament al 2012.

Torna la polèmica sobre la publicitat a les camises

Tornen els castells de vuit dels Minyons de Terrassa

La Joves s'apunta al carro dels castells de vuit

La festa dels castells de set

stats