Societat 09/09/2011

En només vuit mesos ja han mort 35 motoristes a les carreteres de Catalunya

Trànsit i Mossos d'Esquadra desplegaran en dos mesos més controls i més radars per reduir unes xifres que s'han tornat a disparar

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'alta sinistralitat mortal de les motocicletes a les carreteres de Catalunya ha tornat a donar xifres a l'alça en els primers vuit mesos de l'any, 35 morts contra 23 de l'any passat, fet que fa retornar a les xifres habituals d'altres anys. És per això que el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra desplegaran els caps de setmana de setembre i octubre una nova campanya de conscienciació i pressió consistent a intensificar els controls policials i els radars en una dotzena de carreteres catalanes que cocentren la majoria d'aquests accidents. "Aquesta legislatura ha de ser la del canvi de tendència d'aquestes xifres", ha apuntat aquest divendres el director del SCT, Joan Aregio.

Les carreteres que concentren més accidentalitat mortal són a Barcelona la C-17, la C-31, la N-II, la C-58 i la C-55, a Girona la N-260, la C-63, la C-65 i també aquí la N-II, a Lleida la N-260 i a Tarragona la N-340 i la N-420. El perfil dels motoristes morts són homes, entre 35 i 45 anys, i en un 40% dels casos en els accidents mortals no hi ha cap altre vehicle implicat. La velocitat o la distracció són les principals causes de sinistralitat mortal dels motoristes.

stats