Societat 29/07/2011

La investigació posa en dubte els pilots de l'accident Río-París

Els investigadors francesos qüestionen els pilots de l'avió que es va accidentar a l'oceà Atlàntic

Marcos Freijo
1 min

ParísEls investigadors encarregats d'explicar l'accident de la companyia d'Air France que es va accidentar a les aigües de l'Atlàntic posen en dubte la formació i la reacció dels pilots. Aquest accident va causar la mort dels 228 passatgers que feien la ruta Río-París al 2009.

Segons l'informe de la Oficina d'Investigacions i Anàlisis (BEA), elaborat després d'estudiar la informació registrada a les caixes negres, "ningú dels dos copilots va identificar correctament les indicacions de la pèrdua de velocitat". L'accident va succeir quan el pilot estava descansant.

"Cap dels dos copilots va fer referència a la alerta de la caiguda. Cap dels dos copilots va identificar formalment la situació de caiguda", explica l'informe publicat avui, assegurant que l'alarma de l'accident es va activar durant 54 segons. A més, l'informe explica que no havien rebut cap formació a gran altitud, executant una maniobra incorrecta.

L'informe del BEA detecta que es va produir un error de comunicació entre els dos membres de la tripulació; un dels copilots insistia en realitzar una maniobra concreta. Va intentar avisar al comandant però aquest va arribar un minut i mig després de que es desconnectés el pilot automàtic.

Degut a tot això, els investigadors aconsellen a Air France que apliqui programes de formació específics als pilots que realitzin vols de grans altituds. Air France, per la seva part, va indicar a un comunicat que "res permet fins ara qüestionar les competències tècniques de la tripulació". A més, comenta que "la combinació de molts elements poc probables va conduir a la catàstrofe en menys de quatre minuts.

stats