SOCIETAT
Societat 21/05/2013

Els atropellaments de vianants s'han reduït un 50% a Catalunya des del 2008

El director del SCT, Joan Josep Isern, insisteix en la necessitat de continuar cooperant per reduir la sinistralitat

Efe
1 min

BarcelonaEls atropellaments de vianants s'han reduït en gairebé un 50% entre 2008 i 2012 a Catalunya, en passar de 88 a 46, segons ha destacat avui el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern.

El director de l'SCT ha participat avui a la sessió "Salut i seguretat del vianant", organitzada conjuntament per la secretària de Salut Pública de la Generalitat, el Departament d'Interior i l'Associació per a la Prevenció d'Accidents de Trànsit (APAT).

Isern ha subratllat els avenços en matèria de seguretat viària que han fet possible aquesta reducció de gairebé el 50% dels atropellaments i ha destacat el desplegament de 139 plans locals de seguretat viària en 139 municipis.

Malgrat això, ha insistit en la necessitat "de continuar avançant cap a actuacions transversals que impliquin als diferents departaments de la Generalitat per reduir la sinistralitat".

El president de l'APAT, Ole Thorson, ha defensat la promoció dels desplaçaments a peu i ha demanat més protecció per als vianants.

De la seva banda, el secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha recomanat caminar cada dia un mínim de 30 minuts i ha recordat que el seu objectiu és que s'incrementin en 100.000 persones les que fan exercicis físics diaris a Catalunya aquest any.

stats