Societat 13/08/2011

2.500 persones es manifesten contra l'ERO de l'Hospital de Blanes

Les restriccions econòmiques en sanitat a Blanes afecten a 1.500 treballadors de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Redacció/agències
1 min

BarcelonaUnes 2.500 persones, segons la policia local de Blanes , s'han manifestat aquest matí per aquesta població per protestar contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta més del 50% dels 1.500 treballadors que formen part de la plantilla de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Juan José Contreras, delegat del comitè d'empresa, ha xifrat els assistents en uns 3.000 i ha precisat que la mobilització ha partit de l'hospital de Blanes i ha acabat al Passeig del Mar d'aquesta localitat gironina.

L'ERO contempla l'acomiadament de 95 treballadors entre setembre i desembre d'aquest any i que durant 2012 més de 850 treballadors redueixin la seva jornada laboral entre un 18 i un 50% per reduir costos.

Contreras ha assegurat que el comitè, en el que té majoria CCOO, espera assolir en les pròximes setmanes un acord amb la direcció, que justifica aquest ERO temporal per la retallada de 7,5 milions d'euros en la partida procedent del Servei Català de la Salut (CatSalut)500 persones protesten pels carrers de la localitat costanera de Blanes per les retallades sanitàries que afecten els centres hospitalaris de la Selva i el Maresme. Una altra de les propostes que hi ha sobre la taula afectaria a les urgències dels ambulatoris i la ginecologia de l'Hospital de la Selva, que es tancaria i obligaria les dones a desplaçar-se a un altre hospital.

stats