SOCIETAT
Societat 09/06/2013

Els castellers segueixen superant noves fites

Noves colles segueixen sumant-se a la gamma de nou

Efren Garcia
3 min
Quatre de nou amb folre de la Colla Joves Xiquets Valls/ Tjerk Van Der Meulen

VallsEls castells de nou pisos dels Minyons de Terrassa i dels Castellers de Vilafranca han fet història aquest cap de setmana. Els malves van ser el primers forans a assolir els nou pisos a la ciutat de Valls i els verds van rubricar la millor diada del que va d’any convertint el carrer de Sants en l'onzè indret de la ciutat de Barcelona que veu castells d’aquest nivell. Els Nens del Vendrell, els Castellers de la Vila de Gràcia i la Joves Xiquets de Valls també han tret un bon rendiment d'aquesta jornada.

Els Minyons colonitzen Valls

Els Minyons de Terrassa van fer història en descarregar ahir el primer castell de nou pisos alçat a Valls per una colla no vallenca. Tot i haver-lo de treballar en el moment de coronar, els malves van mostrar un tres de nou de bona factura i van segellar un diada espectacular descarregant també el quatre de vuit amb el pilar i el dos de vuit amb folre. Van tancar l’actuació plantant de nou l’espadat de sis que la propera setmana podrien col·locar sobre d’un folre. La Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell van aprofitar la jornada per coronar el seus primers quatre de nou i dos de vuit amb folre de l’any, respectivament, mentre que els Xiquets van repetir la tripleta exhibida la setmana passada a la Selva del Camp.

Barcelona estrena l’onzena plaça de nou

El carrer de Sants és des de dissabte l’onzè emplaçament de la ciutat de Barcelona que veu castells de nou pisos gràcies a les construccions dels Castellers de Vilafranca. Els verds van tornar a prémer l’accelerador per superar una altra marca personal. Després d’esdevenir la primera colla a alçar un castell de nou pisos, van doblar l’aposta per fer per primer cop els dos bàsics de nou enguany i superar la seva dobleta més matinera. Els Castellers de Sants, els amfitrions de la diada, van descarregar el segon cinc de vuit, mentre que els Xiquets de Reus i els Castellers del Poble Sec van repetir els respectius tres de vuit i dos de set.

La Nit de Castells més reivindicativa

Els Xiquets de Hangzhou, Joan Vallés i Figueres i la marca cervesera Estrella Damm van rebre dissabte a Valls els Premis Castells en el marc de la setena Nit de Castells. Prop de 260 persones entre els representants de 53 colles de tot Catalunya, autoritats, patrocinadors i premsa especialitzada van reunir-se en una vetllada castellera marcada per les reivindicacions tant polítiques com castelleres. Albert Batet va desvelar que l’emplaçament del nou museu casteller seria a la plaça del Blat i va demanar a tothom que es fes seu aquest projecte, i va plantejar fins i tot la possibilitat de tirar-lo endavant per via del micromecenatge.

On n’hi ha dos n'hi ha tres

Gairebé dos anys després del seu primer dos de vuit amb folre carregat, els Castellers de la Vila de Gràcia s’han apuntat en menys d’un mes la tercera torre consecutiva de la seva història. Els de la camisa blava estan gaudint del moment més dolç de la seva història i semblen en disposició de portar el dos folrat allà on actuen. Avui, a la festa major del Baix Guinardó, s’han apuntat la segona tripleta de l’any al costat dels Castellers de Lleida, els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Badalona, que han completat la diada amb els seus castells de la gamma alta de set.

stats