Societat 10/04/2013

Una cinquantena d'interins i estudiants es tanquen al rectorat de la UPC

Tenen intenció de passar-hi la nit per protestar contra els 350 acomiadaments previstos a la universitat

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaUna cinquantena de persones, entre personal d'administració interí i estudiants, s'han tancat aquest migdia de dimecres al rectorat de la UPC en protesta per la retallada al pressupost de la universitat, que preveu uns 350 acomiadaments (90 d'interins d'administració i uns 250 de professors associats).

Segons han explicat alguns dels interins participants en la protesta, la intenció és passar-hi la nit per reclamar al rector que "recapaciti" en aquesta retallada.

Poc després de les dues del migdia, quan la tancada feia pocs minuts que s'havia iniciat, el mateix rector de la UPC, Antoni Giró, ha arribat al rectorat i s'ha aturat a donar explicacions a les persones concentrades durant una mitja hora.

Segons els manifestants, el rector els ha explicat que la davallada en la dotació de fons de la Generalitat ha ocasionat aquesta retallada i ha defensat que s'ha vist obligat als acomiadaments com a últim recurs per fer front al dèficit de 110 milions que acumula la UPC. Els manifestants li han plantejat l'alternativa d'una rebaixa de sous general i finalment no s'han quedat conformes amb l'explicació perquè consideren que, tot i que el rector ho nega, "hi ha d'haver altres alternatives", com deia un dels interins tancats, que no ha volgut identificar-se. Per això els manifestants han decidit mantenir la tancada.

stats