Societat 19/01/2012

La companyia Costa Cruceros deixa caure el capità del 'Costa Concordia'

La naviliera suspèn de funcions Francesco Schettino i no li oferirà l'assistència jurídica que havia anunciat

Efe
2 min
Francesco Schettino ahir després de declarar.

RomaLa companyia Costa Cruceros, propietària del vaixell que va encallar divendres passat davant l'illa italiana de Giglio, ha anunciat avui la suspensió de les seves funcions del capità de la nau, Francesco Schettino, embolicat ara en la polèmica per la companyia aquella nit d'una noia de nacionalitat moldava.

L'advocat de la naviliera, Marc de Luca, ha informat aquest dijous que l'han suspès, encara que inicialment li havien ofert assistència jurídica tot i haver admès la seva responsabilitat en el naufragi, fet que seria un primer pas per despatxar-lo.

A més, De Luca ha explicat que l'empresa propietària del creuer Costa Concordia s'ha constituït com a "part afectada" en la investigació oberta per la fiscalia de Grosseto, que acusa el capità, actualment sota arrest domiciliari, d'homicidi culpós múltiple, naufragi i abandonament de la nau.

El lletrat sosté que la naviliera "ha patit un dany patrimonial ingent", més enllà del "drama humà i la tragèdia" que ha causat el naufragi, en què han mort almenys 11 persones, una xifra que amb tota probabilitat s'elevarà, ja que encara hi ha una vintena llarga de desapareguts i les possibilitats de trobar-los vius són mínimes una setmana després de l'accident.

De Luca ha precisat que encara és "prematur" parlar de si Costa Cruceros, que insisteix que l'accident es va produir a causa d'un "error humà" per apropar el vaixell excessivament a Giglio, es constituirà com a part civil en un eventual procés judicial. El que sí que és segur és que no oferirà assistència legal al capità del vaixell.

La naviliera s'està posant en contacte amb els passatgers i les associacions de consumidors per tornar-los l'import del bitllet i la resta de despeses materials causades pel naufragi, que va provocar l'evacuació d'emergència dels ocupants d'un creuer en què viatjaven 4.229 persones.

stats