Societat 19/05/2013

Barcelona acollirà el 2017 el Congrés Internacional d'Infermeria

És un dels congressos de salut més importants del món. Es preveu l'assistència de 15.000 especialistes

Efe
2 min

BarcelonaBarcelona acollirà el 2017 el Congrés Internacional d'Infermeria, un dels esdeveniments de salut més importants del món, que preveu l'assistència de 15.000 especialistes, després d'imposar-se a les altres dues finalistes, Hèlsinki i Dublín.

L'elecció de Barcelona s'ha produït aquest matí, durant l'Assemblea de Presidents d'Infermeria del Consell Internacional d'Infermeria (CIE), que s'ha celebrat a Melbourne (Austràlia) en el marc del 25 Congrés Internacional.

Segons ha informat el Col·legi oficial d'Infermers i Infermeres de Barcelona (COIB), el Congrés que es farà el 2017 a la capital catalana tindrà com objectiu fixar les principals bases d'acció per garantir l'accés a la salut i l'avanç professional i científic de la infermeria.

La delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Cristina Iniesta, ha destacat que l'elecció de la capital catalana referma aquesta ciutat com el principal "punt de trobada internacional" del sector sanitari.

El sector sanitari encapçala l'impacte dels congressos a Barcelona. L'any passat van acudir a la capital catalana 73.000 congressistes vinculats a la salut, fet que suposa el 35% del total de congressistes que es van desplaçar a la ciutat.

El president del Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Barcelona, Albert Tort, ha assegurat que l'elecció d'aquesta ciutat suposa una "gran oportunitat" per mostrar la feina que duen a terme aquests especialistes, que considera "el secret de l'èxit assistencial d'un sistema de salut que es posa com a exemple a tot el món".

"A Barcelona mostrarem la cara més implicada de les infermeres, el que fem per garantir la sostenibilitat del sistema, el dret a l'atenció dels usuaris i per resistir l'impacte de la crisi", ha remarcat.

El Consell Internacional d'Infermeria (CIE) és la màxima institució de representació mundial dels 12 milions d'infermeres i infermers que treballen a tot el món.

stats