Societat 23/09/2012

Consternació a la xarxa per la mort de Martí Gasull

El fundador de la Plataforma per la Llengua, 'trending topic' de Twitter a l'Estat

Ara
1 min

BarcelonaLa notícia de la mort de Martí Gasull ha provocat nombroses mostres de consternació a la xarxa, fins al punt que el fundador de la Plataforma per la Llengua s'ha convertit en 'trending topic' de Twitter a l'estat espanyol. Diversos representants polítics, així com altres personalitats, han publicat missatges a Twitter lamentant la desaparició de Gasull.

Josep Rull, secretari d'organització de CDC, s'ha declarat "molt consternat" i ha elogiat el "caràcter afable i conviccions granítiques en defensa de la llengua i la nació" de Gasull. Joan Tardà diputat d'ERC al Congrés, ha assegurat estar "desolat per la notícia" i ha afegit: "Quina putada tan grossa".

El secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, i el diputat d'ERC al Parlament Pere Aragonès han estat alguns altres dels polítics que han expressat el seu condol per la desaparició de Gasull. Colom ha tuitejat: "Descansa en pau, patriota! Farem el cim del català i de Catalunya amb tu". Aragonès ha definit Gasull com un "activista infatigable pel català", i ha afegit: "El dia de la llibertat tindrem el teu somriure allà on siguis".

També han lamentat la pèrdua de Gasull altres personalitats com l'actor Quim Masferrer, que havia treballat amb ell a la Plataforma per la Llengua, o l'atleta Kilian Jornet, que el mes de juny va perdre el seu company d'equip Stéphane Brosse mentre tots dos intentaven la travessa del Mont Blanc.

stats