UNIVERSITATS
Societat 17/09/2012

El curs universitari 2012-2013 arrenca amb protestes

Una cinquantena de persones s'han manifestat a la porta de la UPF, on té lloc l'acte oficial d'inauguració. Una desena de representants de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) han aparegut a l'auditori amb una pancarta en defensa de la universitat pública

Sònia Sànchez
1 min
Protestes a l'auditori de la UPF en la inauguració del curs universitari / CRISTINA CALDERER

BarcelonaL'acte d'inauguració oficial del curs universitari 2012-2013 ha arrencat aquest matí entre protestes. Una cinquantena de persones s'han manifestat a la porta de la UPF, on té lloc aquest acte, i una desena de representants de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) han aparegut a l'auditori amb una pancarta en defensa de la universitat pública.

El rector de la UPF, Joan Josep Moreso, que presideix l'acte al costat del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell, ha permès als manifestants llegir el seu manifest al faristol de l'auditori.

"Aquest curs no hi ha cap universitat pública per inaugurar. S'inaugura el curs de la universitat privada", ha arrencat el representant de la PUDUP, que ha criticat l'augment de preus de les matrícules universitàries i altres canvis que ha considerat "la reforma més brutal" mai feta del sistema universitari.

stats