Societat 29/06/2013

La filla d'Artur Mas es casa en una cerimònia íntima a Menorca

La cerimònia es fa a Fornells, on la família Mas passa les vacances d'estiu des de fa 48 anys. Només Xavier Trias i Jordi Vilajoana assisteixen al casament. També hi serà De Gispert, però convidada per la família del nuvi

Europa Press
2 min

BarcelonaPatrícia Mas, la filla del president de la Generalitat, es casa aquest dissabte a la tarda amb l'advocat Rubén Torrico en un casament que la parella ha volgut que sigui íntim a Fornells (Menorca), el poble que la família d'Artur Mas i Helena Rakosnik tria per a les vacances d'estiu.

El lloc s'ha triat per la vinculació dels Mas a Fornells i per la voluntat dels nuvis de celebrar un enllaç discret i en la intimitat familiar, amb la senzillesa que caracteritza aquest poblet, d'uns 600 habitants i que forma part del municipi des Mercadal.

Han estat els mateixos nuvis els que han elaborat la llista de convidats: a més dels familiars, els nuvis han convidat amics personals, i Mas no hi ha inclòs ningú per compromís polític, segons fonts del seu entorn.

Del món polític només hi assistirà Xavier Trias, alcalde de Barcelona, que estiueja a Menorca des de fa anys, i Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, en aquest cas, convidada pel nuvi, amic de la família de la presidenta.

També s'hi espera Jordi Vilajoana, secretari general de Presidència i amic personal d'Artur Mas i la seva família.

Patrícia Mas i Rubén Torrico es van conèixer fa cinc anys estudiant anglès i treballant a la Gran Bretanya. Ahir a la nit van fer una festa de benvinguda amb els poc més de 200 convidats que ja eren Menorca.

Des de fa 48 anys, cada estiu el president Mas passa uns dies amb la família a Fornells, primer amb els seus pares i germans i després també amb la seva dona i tres fills, Patrícia, Albert i Artur. Sempre s'allotgen a S'Algaret, un hostal situat a la plaça del poble.

La cerimònia se celebrarà a la tarda a l'església parroquial de Fornells, dedicada a sant Antoni Abat.

L'oficiarà l'escolapi Enric Canet, que sol celebrar les cerimònies de la família Mas, ha impartit el curs prematrimonial als nuvis i que en el casament i comptarà amb l'ajuda del rector de Fornells, Joan Tutzó.

La núvia, que entrarà a l'església amb Artur Mas, portarà un vestit dissenyat i confeccionat amb teles de Gratacós per una dissenyadora amiga seva, Marta Martí –de l'estudi Marta Martí Atelier– i calçat de Cristina Castañer.

Fidels a la tradició, el disseny es manté en secret, però ha transcendit que serà de línies senzilles i inspiració menorquina, molt del gust de Patrícia, de 29 anys. El nuvi es casarà amb un vestit de la sastreria manresana Señor.

El convit es farà al restaurant Ses Salines, a l'altre costat de la badia de Fornells, elaborat pel restaurant La Llagosta. Després dels aperitius se servirà una caldereta típica menorquina, acompanyada de vins i caves catalans.

La festa posterior tindrà lloc a la badia de Fornells i està previst que la parella es reincorpori als seus llocs de treball la setmana que ve, ja que han decidit deixar per a més endavant el viatge de nuvis.

stats