societat
Societat 01/06/2011

Una dona escocesa, condemnada per descàrregues il·legals a internet

La dona, de 58 anys, ha admès haver descarregat i compartit més de 30.000 arxius musicals. És la primera sentència a Escòcia per baixar música de forma il·legal

Redacció
1 min

BarcelonaUna infermera de 58 anys s'ha convertit en la primera persona a Escòcia en ser condemnada per descarregar música a través de la xarxa de forma il·legal.

Segons informa el diari britànic The Guardian, Anne Muir ha admès haver descarregat i compartit més de 30.000 arxius musicals, amb un cost que podria rondar les 54.000 lliures (uns 61.700 euros). El jutge que ha portat el cas l'ha condemnat a tres anys de llibertat condicional.

La policia va escorcollar la casa de la dona després d'haver rebut una denúncia de dues entitats musicals. Els agents van trobar 7.493 arxius musicals i 24.243 arxius de karaoke a l'ordinador de Muir. La dona es va declarar culpable d'haver violat el dret d'autor, disseny i patents, vigent a Escòcia des del 1998.

Els advocats de la defensa han argumentat que Muir no tenia intenció de rebre cap guany econòmic amb la descàrrega d'arxius, sinó “pujar la seva autoestima” després d'haver patir una depressió. Finalment, el jutge ha ordenat que la dona rebi assessorament psiquiàtric com a part de la sentència.

stats