Societat 16/02/2012

Cel clar i últim dia de tramuntana

El cap de setmana serà clar i menys ventós. Les temperatures continuaran sent fredes a primera hora, però pujaran una mica més al centre del dia

Miquel Bernis
1 min
El dijous gras ha començat sense núvols // Jordi Rodoreda

BarcelonaLa tramuntana i el mestral s'han tornat a reforçar a la nit, i durant les últimes hores han bufat amb cops forts al nord i a l'Ebre. Ratxes de fins a 94 km/h a Castelló d'Empúries, 85 a l'Hospitalet de l'Infant, 81 a Molló, 80 a Roses, 74 a Palamós, 56 a Tortosa i 47 a la Seu d'Urgell. Durant tot el dia el vent serà fort tant al nord com al sud, però la segona part de la setmana acabarà per desaparèixer. Demà ja no bufarà, i el cap de setmana també serà més agradable en aquest sentit.

Avui farà sol arreu, però la neu continuarà caient al vessant nord del Pirineu de forma intermitent. Les temperatures seran molt similars a les d'ahir al migdia, amb màximes de més de 10 graus en general, però també per sota dels 15 graus, la majoria. El cap de setmana les temperatures no experimentaran grans canvis, els matins seran freds, amb moltes temperatures sota zero a l'interior, però els migdies a estones fins i tot sobrarà la jaqueta a prop de la costa.

L'anticicló fa que ara mateix sigui difícil entreveure quan tornarà a ploure. El cap de setmana de Carnaval serà clar, només amb intervals de núvols al Pirineu i a les Illes, i en tot cas amb boires que reapareixeran a l'interior als matins. Durant l'inici de la setmana que ve no es preveu l'arribada de cap borrasca que pugui deixar precipitacions, més enllà dels observatoris de muntanya. El més probable és que la setmana que ve quedi marcada sobretot per una pujada de les temperatures.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats