Societat 03/04/2011

El jutge fa empresonar per homicidi el detingut per la mort d'un vigilant de Renfe a Castelldefels

El jutjat d'instrucció número 6 de Gavà veu indicis de delicte en els fets i ordena presó provisional sense fiança per al jove arrestat

Redacció
1 min

GavàEl jutjat d'instrucció número 6 de Gavà ha ordenat presó provisional sense fiança per al jove detingut divendres per la mort d'un vigilant de Renfe a Castelldefels. Tot i que les primeres investigacions apuntaven que la víctima podria haver mort d'un atac desencadenat durant la baralla però causat per una cardiopatia anterior –un fet difícil de considerar homicidi–, posteriorment s'han afegit indicis que han fet que el jutge hagi considerat que es tracta d'un crim.

La decisió judicial ha estat presa aquest diumenge a la tarda, després que el detingut hagi passat a disposició judicial des de la comissaria dels Mossos.

Els fets es van produir divendres al matí. Tot i que s'han recollit versions diferents i fins i tot contradictòries, el que és segur és que un jove que ja tenia un antecedent per un delicte de lesions es va enfrontar al vigilant de Renfe a l'estació de Castelldefels. Segons algunes fonts, no portava bitllet i d'altres posen l'èmfasi en el fet que el detingut va increpar altres usuaris de Rodalies i que el vigilant hi va intervenir. Durant la baralla, la víctima va caure morta, de manera fulminant.

Els fets han provocat que aquest dilluns hi hagi una reunió extraordinària entre representants de Renfe i del departament d'Interior i de la direcció general de Transport i Mobilitat –del departament de Territori i Sostenibilitat– per abordar el problema de la seguretat a les estacions i als transports públics.

stats