Societat 11/08/2011

Rescatats il·lesos dos ocupants d'una embarcació després que s'hi ha declarat foc

Protecció Civil ha posat en prealerta el pla de contaminació marina on s'ha declarat l'incendi, entre Sant Pere Pescador i l'Escala

Redacció
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en prealerta el pla CAMCAT d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya per l'incendi d'una embarcació recreativa de 5 metres d'eslora, entre Sant Pere Pescador i l'Escala (l'Alt Empordà). La nau es troba a una milla nàutica de la costa.

Els dos ocupants de l'embarcació, que n'han quedat il·lesos, han saltat a l'aigua en no poder controlar el foc i els ha rescatat una altra embarcació que passava per la zona.

Salvament marítim SASEMAR, coordinat amb Protecció Civil i els municipis costaners propers, s'encarrega de l'extinció del foc amb el vaixell amb base al port de Palamós en aquests moments. El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop de 20 trucades de ciutadans que avisaven d'una columna de fum mar endins, segons ha informat Protecció Civil.

Des de la DGPC s'ha comunicat la situació als municipis de Roses, l'Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries de manera preventiva. També s'ha comunicat la situació als policies locals, Mossos i Bombers de la Generalitat. No es té constància en aquests moments de cap vessament de fuel al port.

stats