Societat 10/08/2012

Crítiques a García Albiol per anunciar la persecució del 'cruising' a la platja de la Mora

El Front d'Alliberament Gai de Catalunya, ICV i la CUP acusen l'alcalde de Badalona de criminalitzar els homosexuals

Acn
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, compareix per valorar l'arxivament de la causa per xenofòbia / ACN

BarcelonaEl Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), ICV i la CUP han carregat durament contra l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per haver anunciat aquests dies que perseguiria la pràctica del 'cruising' a la platja de la Mora, tot titllant de "viciosos" els participants en els intercanvis sexuals durant una entrevista concedida a l'ACN.

Segons FAGC, ICV i CUP, les declaracions de l'alcalde demostren "intolerància", "ignorància" i "homofòbia". Les tres entitats acusen l'alcalde de confondre la pràctica del 'cruising' amb la prostitució i de voler perseguir els homosexuals que ho practiquen per poder "arraconar" els nudistes a la platja de la Mora, un dels punts del litoral badaloní més amagats.

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, vol que els nudistes de la ciutat es concentrin a la platja de la Mora i perquè ho puguin fer en les millors condicions possibles, el batlle va anunciar que per a l'estiu vinent es proposava buidar aquell espai dels homes de totes les edats que actualment participen en intercanvis sexuals a l'espai públic, els quals va titllar de "xaperos" i "viciosos".

Les declaracions d'Albiol han provocat la reacció de diversos col·lectius. El Front d'Alliberament Gai de Catalunya ho interpreta com una "criminalització" del 'cruising'. El seu portaveu, Eugeni Rodríguez, explica que l'alcalde "sembla no conèixer la indefensió que pateixen les persones que lliurament practiquen 'cruising' i que moltes vegades pateixen agressions homòfobes".

També la CUP de Badalona ha denunciat el caràcter "homòfob" de les darreres declaracions de l'alcalde, ja que "confon malintencionadament el 'cruising' amb la prostitució". Marta Farrés, militant de la CUP, denuncia que Albiol "equipara homosexualitat, vici i degradació de la mateixa manera que ho fa amb immigració i inseguretat".

ICV s'afegeix a aquestes crítiques i retreu a l'alcalde que insisteixi a "arraconar els nudistes de la ciutat". Segons la presidenta d'ICV a Badalona, Aïda Llauradó, Albiol "ignora que el nudisme és permès a totes les platges de Catalunya, i que és vergonyós que utilitzi el pretès canvi d'ubicació de l'actual 'punt d'interès nudista' com a excusa per criminalitzar el col·lectiu homosexual".

stats