Societat 30/07/2013

El Govern recorrerà la llei de costes al Tribunal Constitucional

El Govern ha aprovat aquest dimarts el recurs, que presentarà contra la nova normativa per "invasió competencial"

Europa Press
1 min

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la llei de costes, a l'entendre que la nova normativa del govern espanyol incorre en la "invasió competencial". La Generalitat estima, després de rebre el dictamen que havia encarregat al Consell de Garanties Estatutàries, que la llei 2/2013 de protecció i ús sostenible del litoral vulnera competències catalanes relacionades amb l'ordenació del territori i la gestió dels ports.

El recurs ja va ser anunciat l'1 de juliol a Madrid en una trobada de representants de les Canàries, Andalusia, el País Basc, Astúries i Catalunya, que denunciaven que la nova norma vulnera competències municipals i autonòmiques i planteja "retroactivitats intolerables". El Govern considera recurribles la delimitació estatal dels trams urbans i naturals de les platges, així com els seus usos turístics; la de la superfície màxima de béns de domini públic portuari que es poden destinar al comerç i la restauració, i l'habilitació del delegat del Govern per suspendre acords municipals.

Alhora veu problemes en la regulació del dret d'ús dels amarratges en determinades urbanitzacions, i la reserva per a l'Estat de l'aprovació dels plans que elaborin les comunitats autònomes per adaptar el domini públic marítim terrestre que s'adscriguin a les incidències provocades pel canvi climàtic.

stats