Societat 26/02/2012

"Els homes pensen en sexe cada 10 segons": Els 5 mites pseudocientífics més estesos

Diverses creences disfressades de ciència triomfen en l'imaginari popular. Els estudis les desmenteixen

Ara
2 min

BarcelonaSi es disfressa de ciència una sentència atractiva i molta gent se la creu, acaba per convertir-se en mite. La revista 'Shave' recull cinc dels mites pseudocientífics més estesos.

Les ungles i els cabells continuen creixent després de morts

Tot i que pot semblar-ho, les ungles i els cabells no creixen un cop morts. Quan morim, la pell que hi ha al voltant d'aquests dos teixits es deshidrata i cedeix, la qual cosa pot fer la sensació que han crescut els cabells o les ungles.

Els homes pensen en sexe cada 10 segons

D'acord amb un estudi de l'Institut Kinsey, només un 54% dels homes pensen en sexe com a mínim una vegada al dia, i al voltant d'un 4% hi pensen menys d'una vegada al mes. Alguns estudis revelen que els homes que més pensen en sexe ho fan unes 10 vegades al dia –menys que en menjar o dormir.

Només fem servir un 10% del cervell

És un dels mites més estesos. Hi ha qui defensa que si féssim servir tot el nostre cervell tindríem habilitats extraordinàries, però no hi ha proves científiques que tinguem aquests talents ocults, i les evidències han demostrat que sí que fem servir totes les parts del cervell en un moment o un altre.

L'hemisferi terrestre en què ens trobem determina la direcció en què se'n va l'aigua de la pica

L'aigua a les piques o als lavabos no marxa segons l'efecte de Coriolis, i, per tant, no canvia segons l'hemisferi. Com giri aquesta aigua depèn de com s'omple la pica, de la direcció del desaigüe i d'altres factors immediats.

La Lluna té una cara fosca que mai no veu la llum del Sol

És cert que des de la Terra només veiem una cara de la Lluna, per la rotació, però això no vol dir que hi hagi una cara que no vegi mai la llum del Sol. La popularitat de l'expressió "la cara fosca de la lluna" ha creat aquesta confusió, però, com a la Terra, a la Lluna hi ha nit i dia, això vol dir que totes dues cares tenen Sol en algun moment.

stats