Societat 18/06/2011

Zapatero exigeix als 'indignats' que la protesta de demà sigui pacífica i democràtica

El president del govern espanyol titlla d'"inadmissible" intimidar i coaccionar les institucions democràtiques, que són garants de les llibertats col·lectives

Redacció
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha exigit avui que la manifestació que demà ha convocat el moviment 15-M compleixi amb les regles de la democràcia i sigui del tot pacífica, com també desitgen els organitzadors.

Zapatero ha recordat que és "inadmissible" la intimidació i coacció a les institucions democràtiques que es va veure la setmana passada a les portes del Parlament.

Demà estan previstes manifestacions d''indignats' a ciutats de tot l'Estat per mostrar el rebuig a bancs, governs i retallades aplicades en nom de l'austeritat. El president ha justificat aquest malestar pels efectes de la crisi econòmica, tot i refermar que les reformes s'han de continuar fent.

Zapatero ha assegurat que els valors de la democràcia i les regles del joc no admeten excepcions i que aquest sistema s'ha demostrat com el millor remei per solucionar conflictes al llarg de la història. A més, ha afegit, la democràcia és garant de les llibertats col·lectives i els drets.

stats