CONSUM
Societat 05/01/2011

Les joguines ecològiques i de comerç just guanyen terreny

Demanar que reduïm el consum en aquestes dates és complicat, per això les ONG demanen que consumim amb consciència. Les joguines ecològiques i de comerç just s'estan convertint en una tendència

Efe
1 min

MadridQuan arriben aquests dates és impossible deixar de comprar, però cada cop ho fem amb més consciència. Per les organitzacions ecologistes seria ideal que féssim cas de la primera erra, la de reduir, però ja que és difícil, demanen que es facin regals socialment més justos i respectuosos amb el medi ambient.

Cada cop en som més conscients, i la compra d'aquest tipus de productes està cada cop més estesa, tal com asseguren fonts de grans magatzems. Són joguines que aporten uns valors que cal inculcar als nens com més aviat millor, sense oblidar que "mai és tard si la meta educativa és bona", segons el psicòleg i pedagog Valentín Martínez-Otero. Diu també que són millors les joguines senzilles amb materials simples amb què els nens puguin fer coses.

Empreses com Green Toys o Wonderwold venen a través d'internet joguines fetes amb plàstic reciclat d'ampolles i jocs amb missatges ecològics amb què els nens poden aprendre els avantatges d'anar en bici o utilitzar energies renovables. Un clàssic són els productes de comerç just que ofereixen les ONG com Intermón o Setem. Asseguren que aquests productes tenen un doble benefici: milloren la qualitat de vida de les comunitats d'origen i el consumidor obté un producte original i de qualitat. "Som consumidors i, en escollir un producte o un altre, estem escollint també un món o un altre".

stats