Societat 30/05/2012

Un matrimoni detingut per estafar i usurpar la identitat de traductors de l'estat espanyol

Se'ls imputen disset delictes d'usurpació d'estat civil, dotze d'estafa, dues faltes de coaccions i una d'amenaces

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos han detingut un matrimoni veí de Dosrius (Maresme) i de nacionalitat espanyola com a presumptes autors de delictes d'estafa i usurpació d'estat civil. Se'ls acusa d'estafar almenys una quarantena de traductors de Barcelona, Sant Sebastià, Madrid, València i Portugal.

Juan Fernando i Núria, de 43 i 38 anys, respectivament, regenten una empresa de traduccions amb seus a Barcelona i a Tarragona. La seva feina era buscar traductors professionals per als seus clients. Se'ls acusa d'estafar aquests professionals i d'utilitzar identitats falses de traductors. L'abril passat una traductora va denunciar a la policia que altres professionals autònoms li reclamaven el pagament d'uns treballs que no havia contractat, i sospitava que algú havia fet servir la seva identitat per encarregar-los.

Arran de la investigació, els agents han pogut comprovar que els detinguts contactaven amb diversos traductors a través de pàgines web i els oferien la feina. Els contractats la feien, la lliuraven i esperaven per cobrar-la. Com que els diners no arribaven, els afectats reclamaven l'import a la persona que, suposadament, els havia encarregat la feina. Era aleshores que s'adonaven que o bé la persona negava haver encarregat cap feina o bé no existia ningú que coincidís amb la identitat del contractant.

S'imputa als detinguts disset delictes d'usurpació d'estat civil, dotze delictes d'estafa, vint-i-quatre faltes d'estafa, dues de coaccions i una d'amenaces. Es calcula que podrien haver estafat uns 20.000 euros. De les declaracions dels denunciants es desprèn que l'estafa podria haver començat fa uns deu anys.

Fins ara són 39 les persones afectades a Barcelona, Madrid, València, Portugal i Sant Sebastià. No obstant això, la investigació apunta que podrien ser més de seixanta les persones afectades i que, en conseqüència, la quantitat estafada es duplicaria.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la parella el passat 22 de maig. Dos dies més tard van passar a disposició judicial i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos detinguts.

stats