Tecnologia
Societat 02/02/2011

Internet fa els nens més socials, però posa en risc l'èxit escolar

Un 80% dels menors de l'Estat utilitza internet, i més d'un terç d'aquests són actius en xarxes socials. Entre els usuaris habituals d'aquestes xarxes el fracàs escolar és més alt

Redacció
1 min

BarcelonaUn estudi de Telefónica mostra el panorama de la interacció dels menors espanyols amb les noves tecnologies. El 78% dels enquestats (13.000 menors de 10 a 18 anys) utilitzen la xarxa, i més d'un terç té com a mínim dos perfils en xarxes socials. Els resultats fan evident que la xarxa ja forma part de tots els aspectes de les seves vides, però la pregunta és si això és positiu o negatiu.

Segons aquest treball, una vida social digital intensa reforça els vincles dels joves amb els seus iguals: la meitat dels que usen xarxes socials ho fan en companyia dels seus amics, reforçant així les relacions "reals" amb el seu entorn. Els menors que utilitzen les xarxes socials són més conscients dels riscos d'internet: un 40% d'ells no veu riscos a la xarxa, mentre que un 65% dels que no les utilitzen creu que navegar no té cap perill. Tot i això, el 22% dels que naveguen habitualment tenen hàbits arriscats i l'11% creu que no hi ha cap problema perquè desconeguts coneguin les seves aficions.

Pel que fa al rendiment acadèmic, un 70% dels menors que utilitzen xarxes socials fan servir internet com a suport per a l'estudi, però l'informe mostra que el nombre d'estudiants que aproven totes les assignatures és més alt entre els que no fan servir les xarxes socials: supera el 60%, mentre que és del 44% en els usuaris avançats. La mediació i el control dels pares són importants per evitar que l'ús d'internet es torni perjudicial. Trobareu més dades a l'estudi complet, adjunt a aquesta notícia.

stats