SOCIETAT
Societat 03/05/2013

El germà del ministre Wert donarà classes al carrer com a "alternativa a les retallades"

Juan Pablo Wert s'ha mostrat contrari a retallar en educació, i defensa fer-ho "en els sous dels directius bancaris"

Efe
2 min

Ciudad RealJuan Pablo Wert és germà del ministre d'Educació i professor d'Història de l'Art a la Universitat de Castella-la Manxa. Ell serà un dels docents que el dimarts que ve, 7 de maig, donarà classe al carrer per oferir als alumnes "una alternativa a les retallades" i mostrar-los "la importància de l'educació".

La iniciativa prové d'alumnes i professors del campus de Ciudad Real, que traslladaran les classes a la Plaça del Pilar de la ciutat, amb l'objectiu de fer veure el malestar de la comunitat educativa per les retallades en el finançament públic. Juan Pablo Wert ha declarat a EFE que el seu propòsit no és fer "una protesta ni una vaga", sinó transmetre als alumnes que hi ha "altres idees i altres recursos per superar l'actual conjuntura" que passin per "estimular, més que censurar".

Les seves classes al carrer seran el 7 de maig d'11 a 12 hores, amb el missatge de vincular "educació i ciutadania". Juan Pablo Wert s'ha mostrat contrari a retallar recursos en Educació i ha defensat fer-ho, en canvi, "en els sous dels directius bancaris".

En relació a un possible conflicte amb el seu germà, el professor ha confiat que el seu propòsit "interfereixi el més mínim" en la seva relació, però que hi ha "dret a discrepar". "Els vincles de sang són una cosa i les discrepàncies polítiques en són una altra", ha aclarit.

Juan Pablo Wert també ha expressat que explicarà als seus alumnes les definicions clàssiques de política per no "confondre aquest terme, per exemple, amb 'partidista'", ja que en la seva opinió, "alguns sectors han tirat per terra la definició de política". La seva classe estarà orientada a subratllar la importància de l'educació perquè està present en "el context polític, social i econòmic i en la societat en el seu conjunt".

stats