Societat 19/10/2012

El Sindicat de Policies de Catalunya diu a Puig que ''l'obediència deguda'' no pot emparar ordres en contra de "la Constitució o les lleis''

El conseller d'Interior va dir que, en cas de xoc amb Madrid per la consulta d'independència, els Mossos estaran "al servei del país i de les seves institucions". El sindicat dels Mossos demana que no se'ls utilitzi políticament

Acn
2 min

BarcelonaEn un comunicat a la seva pàgina web, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha demanat als polítics que no s'utilitzi el cos per a fer ''propaganda política'' i ha recordat que els agents estan ''al servei del país i de tots els ciutadans i ciutadanes''. ''No som l'exèrcit d'un país'', han afegit els Mossos d'Esquadra. El SPC ha afegit que el cos de Mossos d'Esquadra està obligat a actuar ''amb absoluta neutralitat política'' i considera que ''l'obediència deguda'' no pot emparar ordres contràries ''a la Constitució o a les lleis''. Els Mossos han emès aquest comunicat després que el conseller d'Interior, Felip Puig, afirmés que ''estaran al servei del país i de les seves institucions''.

El SPC ha volgut recordar ''als polítics i especialment a aquells que són responsables de governar i resoldre els problemes dels ciutadans'', que els agents de la policia de la Generalitat estan ''al servei del país i de tots els ciutadans i ciutadanes''. En resposta a les declaracions del conseller d'Interior, Felip Puig, el Sindicat de Policia ha demanat que no s'utilitzin els Mossos d'Esquadra ''per fer propaganda política'' i ''que no facin recaure [en el cos] les conseqüències de la seva incompetència'' per solucionar els problemes dels ciutadans en els agents.

En un comunicat a la seva pàgina web, els agents han recordat que estan obligats a actuar ''en compliment de les seves funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat''. Per això, ha afegit que ''l'obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l'execució d'actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució o a les lleis. Els Mossos d'Esquadra han afegit que ''no som l'exèrcit d'un país'', sinó que ''som la policia al servei de la ciutadania''.

stats