SOCIETAT
Societat 18/11/2011

Primer judici al 'Robin dels bancs' per treure 25.000 euros amb una targeta de crèdit sense fons

Enric Duran va reconèixer haver-se quedat 492.000 euros en crèdits concedits per uns 40 bancs. Assegura que va donar tots els diners a diversos moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris on es criticava el sistema financer global

Acn
2 min

BarcelonaEnric Duran, l'anomenat 'Robin dels bancs', s'asseurà aquest divendres al banc dels acusats. Duran va reconèixer haver-se quedat 492.000 euros en crèdits concedits per una quarantena d'entitats financeres. Amb aquesta acció, volia demostrar la "cobdícia i les contradiccions" de les entitats financeres i va donar tots els diners a diversos moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris on es criticava el sistema financer global.

Aquest primer judici es fa als jutjats de Vilanova i la Geltrú i és per la reclamació de gairebé 25.000 euros que li fa el BBVA pels diners trets en caixers amb una targeta de crèdit sense fons.

Enric Duran es va fer famós el setembre del 2009 quan va anunciar públicament que s'havia quedat gairebé mig milió d'euros de bona part de les entitats financeres de l'estat mitjançant diversos productes com crèdits, targetes bancàries i préstecs exprés. Amb aquesta acció volia demostrar la "cobdícia i les contradiccions" de les entitats financeres i va donar tots els diners a diversos moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris on es criticava el sistema financer global.

En el judici de divendres es jutjarà Duran perquè va fer nombroses extraccions de diners en efectiu amb una targeta anomenada 'Tres meses sin' que teòricament només permetia retirar 600 euros en un sol dia i un sol cop al mes. Tot i així, Duran va descobrir que podia treure entre 1.200 i 1.500 euros cada dia. El total extret pujava a 24.819,89 euros, inclosos els interessos.

Segons el Col·lectiu Ronda, aquestes operacions haurien d'haver estat detectades per la Central d'Informacions de Risc (CIR), un servei públic que gestiona una base de dades on consten tots els préstecs, crèdits, avals i riscos diversos que les entitats financeres tenen amb els seus clients.

A més, Duran hauria d'haver rebut informació sobre el contracte que va signar i els riscos que implicava. Aquesta targeta del BBVA no té cap cost i l'interès que rep el client és del 0%. Tot i així, l'interès sobre les quotes impagades és del 27%. Per tot això, el Col·lectiu Ronda demana la nul·litat del contracte.

stats