BIOLOGIA
Societat 02/12/2010

La vida extraterrestre, més a prop

Científics nord-americans troben un bacteri capaç d'incorporar arsènic al seu metabolisme. La descoberta replanteja qüestions essencials per entendre la distribució de la vida a l'univers

Redacció
1 min
Mono Lake, a Califòrnia

BarcelonaCientífics nord-americans han trobat una nova forma de vida capaç d'alimentar-se i incorporar arsènic al seu metabolisme. L'arsènic és un element extremadament tòxic per a la vida i només és tolerat per alguns microorganismes. Un grup de bacteris trobats en un llac tòxic de Califòrnia substitueixen el fòsfor per l'arsènic en les seves estructures mol·leculars, fins i tot en el seu ADN. Això pot canviar la concepció que tenim sobre què és la vida. Les formes de vida conegudes fins ara es componen principalment de sis elements: carboni, hidrogen, nitrogen, oxigen, sofre i fòsfor.

La descoberta replanteja qüestions essencials per entendre no només l'emergència de la vida a la Terra sinó la seva distribució a l'univers. Això demostra que la vida és més que un cúmul d'elements que formen cadenes de molècules complexes; és una entitat robusta i activa que un cop emergida fa servir la matèria que té al seu abast per automantenir-se.

stats