Societat 28/03/2015

Sant Cugat es posa (encara) més guapo

Laia Beltran
4 min
Sant Cugat  es posa (encara) més guapo

M’ho emporto!

La Revolución : ¿Un viatge a Mèxic sense sortir de casa? La via més directa és passar per La Revolución i emportar-se uns nachos, uns tacos pastor i unes ampolles de cervesa Negra Modelo. Mentre us ho preparen, podeu delectar-vos amb els dibuixos que decoren les parets d’aquest local, on es combina amb gràcia la fusta i les rajoles blanques. Inaugurat fa només quatre mesos pel Joaquim Mas i els seus dos socis, aquest takeaway pioner en menjar mexicà ja pensa a conquerir altres places. Comença La Revolución!

(Carrer Francesc Moragas, 36. www.larevolucion.cat )

I a més a més : Sant Cugat viu una epidèmia de takeaways molt ben plantats. El Teik it practica una interessant cuina de cultures de base japonesa i, a més de ser el germà gran de La Revolución, estan porta per porta. El Sushin’ és una preciosa caixeta vermella on us prepararan makis increïbles (Santa Maria, 30) i també podeu comprar productes japonesos. Per als més convencionals, sempre us quedarà La Cuina de Just for Eat (Valldoreix, 5-7). Per llepar-se’n els dits!

Sentit i sensibilitat

BER : La Bàrbara Estaún és estilista i fa només un mes que va obrir el seu atelier. BER no és una botiga convencional. D’una banda, aposta per marques poc conegudes com Julia Koo (exquisits els seus quimonos de seda), Madame Pure (especialista en delicades peces de punt), Orida (que triomfa amb els seus vestits de neoprè), Fracomina (una marca italiana de texans decorats amb pedreria) i les joies d’Estrella Aguilar. De l’altra, la Bàrbara assessora personalment les clientes, encantades amb els seus consells i amb un local càlid, femení i afrancesat.

(carrer Josep Anselm Clavé, 8. www.facebook.com/berimageforevents )

I a més a més: Just al davant de BER hi ha dterra, el taller galeria de les artistes Laura Jener i Roberta Ferreira, on s’exposa i es ven ceràmica i joieria contemporània (Josep Anselm Clavé, 9).

La crisi econòmica no és homogènia. Els seus tentacles han arribat a molts llocs, alguns de sorprenents. Però, almenys a Sant Cugat, alguns emprenedors han decidit plantar-hi cara. En els últims temps, en aquest oasi que s’amaga rere Collserola han proliferat locals molt interessants, tant en continent com en contingut. Restaurants, cafeteries, ‘takeaways’, botigues de roba... Alguns són nous, d’altres han vist que calia adaptar-se a les demandes d’un consumidor cada cop més exigent i viatjat. Aquesta és la nostra tria. Segurament incompleta, però suficient per demostrar el bon moment -i també el bon gust- que es respira a l’altra banda de la muntanya.

El millor cafè

Somewhere: Life is too short for a bad coffee ”. O cosa que és el mateix: la vida és massa curta per a un cafè dolent. Ara fa just un any, el Pau Fernández -un apassionat del cafè- i el xef britànic Olly Melhuish -amb dues estrelles Michelin- van apostar per obrir una cafeteria al centre de Sant Cugat. I han triomfat amb un espai molt acollidor on, a més d’un cafè excel·lent, també serveixen brunch i plats que canvien cada quinze dies (que no us sorprengui que el fish & chips sigui el plat estrella; l’Olly és de Londres...). Juntament amb l’arquitecta Anna García, van reformar una vaqueria del segle XIX, respectant al màxim el seu esperit. Per això hi ha parets de maó vist i bigues pintades de blanc. També van aprofitar les antigues portes de fusta per fer la taula que presideix la sala del pis de dalt. De fet, del mobiliari se’n va ocupar el mateix Pau, un extreballador de banca que en cap de setmana defugia l’estrès fent de fuster. Ara que ve el bon temps, imprescindible sortir a la terrassa. És un lloc tan especial que si et diguessin que ets en una cafeteria de Melbourne o Copenhaguen t’ho creuries. De fet, aquesta era la idea. (Carrer Sant Antoni, 56. www.somewherecafe.com)

I a més a més : Els dilluns el Somewhere està tancat, així que és l’oportunitat per visitar la petita i bonica cafeteria L’Antic de la Plaça, a la plaça de Sant Pere, o bé un clàssic renovat com el SerraJòrdia (Valldoreix, 70), que també és forn de pa.

Fans de la carn

Burger Shop : Qui morirà abans: el gintònic o l’hamburguesa? Després de descobrir Burger Shop, donem pròrroga a aquesta deliciosa preparació de carn picada. A l’obrador d’aquest bonic local preparen fins a 26 tipus diferents d’hamburgueses! Us les podeu emportar i cuinar-les a casa o bé degustar-les allà mateix. I tot i que s’estimen moltíssim les hamburgueses, també tenen la mà trencada amb les croquetes. De ceps i foie? D’herbes del poble? Costa triar.

(Carrer Valldoreix, 48. www.burger-shop.com)

I a més a més: Heu vist mai una carnisseria de disseny? Doncs passeu per Corella (Valldoreix, 22). A més d’uns interiors de revista, veureu els carnissers treballant a l’obrador. També us podeu regalar una estona al seu espai de degustació. Tot són facilitats.

La bona taula

Sugoi : Entrar al Sugoi impacta. Per la barra, plena de peix i marisc fresc. I també per l’espai, que juga amb taules i cadires de diferents alçades i difumina el concepte interior-exterior amb uns enormes finestrals corredissos. La fusta noble i el bambú vesteixen elegantment el Sugoi, que s’il·lumina amb unes espectaculars làmpares d’origami. En aquest acurat projecte de Mar Sierra i Estanislau Puig -de l’estudi d’arquitectura Matèria Terrícola- la barra és el centre neuràlgic. Allà es mouen amb destresa els sushimen, comandats pel xef brasiler Saulo Meireles, que practica una estilitzada cuina japonesa amb influències de casa nostra. Agafeu lloc a primera fila i gaudiu de l’espectacle. Repetireu.

(Carrer Manel Farrés, 39. www.gruposugoi.com )

I a més a més : Diuen, diuen, diuen que ara mateix les millors tapes de Sant Cugat les fan a Labarra (plaça Quatre Cantons, 3) i que l’autèntica carn argentina s’ha de tastar al restaurant 9 Reinas (carrer Sant Bonaventura, 3), dos locals amb una decoració espectacular. Però si la cosa va de pizzes qui s’emporta la palma és la nova La Bota, un minibombó (Torrent de la Bomba, 36).

stats