Tecnologia

Microsoft podria ser l'altra gran beneficiada de la sentència contra Samsung

La victòria d'Apple pot portar la companyia a denunciar altres fabricants de dispositius amb sistema Android

Reuters
2 min
Microsoft també vol lliurar la batalla del disseny i ha presentat un teclat ultraprim, que es distribuirà en diferents colors.

SeattleEl decisiu triomf d'Apple sobre Samsung en el judici de patents més seguit dels últims anys podria permetre a Microsoft fer el salt definitiu a la indústria de la telefonia mòbil, una vegada els fabricants de 'smartphones' i tauletes basats en el sistema Android hagin valorat el risc legal que pot suposar per a ells aquesta sentència.

Microsoft va plantejar un desafiament a Apple i Samgung al juliol, quan va presentar la seva tauleta Surface amb una nova versió de Windows que espera que li aplani el camí per a la seva entrada a la telefonia mòbil. Caldrà veure si el nou Windows 8 és realment un rival seriós per a l'Android de Google, el software mòbil més utilitzat al món, o per a l'iOS d'Apple. Però els responsables de les empreses fabricants de telèfons mòbils que fins ara han estat prudents a l'hora de considerar Windows com una alternativa a Android asseguren que la resolució de divendres passat segons la qual Samsung va copiar dissenys i software d'Apple ha intensificat el seu interès en l'alternativa de Microsoft.

La raó: la por de demandes sobre patents per part d'Apple. La batalla de la companyia californiana amb Samsung era en bona part una guerra contra el software Android, que és utilitzat per la majoria de fabricants en els seus dispositius. El veredicte favorable a Apple podria portar la companyia a tirar endavant moltes més demandes.

"Alguns dels altres fabricants de productes Android, com nosaltres mateixos, estem preparats per afrontar demandes similars d'Apple", reconeix un executiu d'un gran fabricant de telèfons mòbils que vol mantenir l'anonimat. "Tot i que el gruix de la nostra producció es basa en Android, la tendència és diversificar cap a altres productes que funcionin amb Windows", afegeix. Segons ell, el percentatge de 'smartphones' basats en Windows s'incrementarà significativament, des del menys del 10% actual fins al voltant d'un terç en els propers anys.

stats