Nació sense estat busca suport de president nord-americà. Adreceu-vos a: Catalunya

Un anunci a la web de la Casa Blanca reclama adhesions a la causa sobiranista catalana. L'administració Obama emet una resposta oficial un cop assolides les 25.000 peticions

Ara
2 min
Web de la Casa Blanca petició Catalunya

Barcelona"Demanem a l'administració Obama que doni suport al poble de Catalunya per decidir el seu propi futur". Així arrenca la petició que un internauta d'Ohio, de nom Sean M., ha fet a la web de la Casa Blanca per fer arribar la causa sobiranista catalana al president Barack Obama. La secció 'We the people, your voice in our goverment' és un espai de participació del govern nord-americà que recull causes de tota mena adreçades al president dels Estats Units. La Casa Blanca emetrà una resposta oficial si se superen les 25.000 peticions.

Diu el text: "El 2012, durant la seva festa nacional, 1,5 milions de persones van sortir als carrers de Barcelona per exigir la independència. El govern espanyol senzillament ho va ignorar. En adhesió als principis rectors de la nostra pròpia Declaració d'Independència, demanem al govern dels Estats Units que doni suport al dret del poble català a decidir un futur millor a través d'un referèndum just i democràtic".

Qui respon i quan

Un cop superades les 25.000 peticions, l'administració Obama emetrà una resposta oficial visible des de la web, que també s'enviarà per correu electrònic a cada un dels signants de la petició. La Casa Blanca especifica que la resposta provindrà "d'una varietat de funcionaris del govern, inclòs el personal de la Casa Blanca". "Alguna vegada el president Obama pot respondre directament a les peticions, però la majoria de les respostes s'espera que vinguin d'altres funcionaris de l'administració", precisa la web.

L'apartat de preguntes i respostes de la secció We the people també aclareix que la Casa Blanca convocarà una reunió regular amb representants de les principals oficines de l'administració, que serà l'encarregada de revisar les peticions que han creuat el llindar de les 25.000 signatures. "Aquest grup ajudarà a determinar quina oficina política de la Casa Blanca o agència federal ha de revisar i respondre les peticions i assegurar que les respostes es publiquen com més aviat millor", assegura. També deixa clar que el volum de peticions pot endarrerir la resposta.

La petició es va crear dissabte 24 de novembre, la vigília de les eleccions. Dimecres 28 a la tarda hi havia 179 adhesions.

stats