Especials 10/09/2021

Port Summit Korea 2021: un impuls als intercanvis comercials entre Catalunya i Àsia

El Port de Barcelona celebra la seva segona Missió Empresarial en format online i facilita el contacte entre agents logístics, portuaris i importadors i exportadors

3 min
Damià Calvet, president del Port de Barcelona, en l’última edició del Port Summit

El Port Summit Korea 2021, la Missió Empresarial del Port de Barcelona, se celebrarà entre el 26 i el 29 d’octubre d’aquest any. Es tracta de la segona missió que s’organitza en format online, a causa de la pandèmia global de COVID-19, però és un esdeveniment que es repeteix anualment des del 1998. En aquesta ocasió, com en tots els anys anteriors, aquesta missió té l’objectiu de fomentar la cooperació entre les comunitats logístiques barcelonina i coreana, així com el comerç entre el país asiàtic i Europa, amb el Port de Barcelona com a principal hub logístic d’aquest comerç internacional.

El Port Summit es fa per segon any seguit en format online

Corea és un mercat estratègic per al Port de Barcelona. Es tracta d’un país que, amb 51 milions d’habitants, s’ha situat com l’onzena economia mundial i la quarta d’Àsia, destacant en sectors industrials com l’electrònica, l’automoció, les indústries de transport i la química. Tot i ser una economia principalment exportadora, Corea és un mercat madur que destaca per les importacions catalanes d’alimentació, farmàcia i plàstics i que ofereix grans oportunitats als sectors de productes gurmet, vehicle autònom, medi ambient i intel·ligència artificial, entre d’altres.

Participació institucional

El programa del Port Summit Korea 2021 comptarà amb la participació dels màxims responsables institucionals, com són el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró; el director adjunt del ministeri d’Oceans i Pesca de Corea, Suyeon Kim; l’ambaixador d’Espanya a Corea, Juan Ignacio Morro; i els presidents dels ports de Busan i de Barcelona, Ki-chan Nam i Damià Calvet, entre altres convidats.

Les ponències, especialment dirigides als agents logístics i als importadors i exportadors de Corea i Catalunya, presentaran els serveis que ofereix el Port de Barcelona com a hub logístic i de distribució euromediterrani. Actualment, tres línies marítimes regulars de contenidors i tres de car carriers –vaixells per al transport de vehicles nous– connecten Barcelona amb els principals ports coreans. A més de comptar amb una ubicació estratègica, el port català ofereix als operadors logístics internacionals una excel·lent connectivitat regional gràcies a la completa oferta de short sea shipping –transport marítim de curta distància– amb els ports italians i del nord d’Àfrica i els serveis ferroviaris regulars que el connecten diàriament amb els principals mercats de la península Ibèrica i del sud d’Europa.

Seminari Tècnic de Duanes

El programa també inclou un Seminari Tècnic de Duanes, en el qual intervindran els representants de les Duanes de Busan i Barcelona, i que donarà a conèixer les peculiaritats dels procediments duaners al Port de Barcelona i als ports coreans –considerats uns dels més avançats del món– amb l’objectiu de posar totes les facilitats a la importació i exportació de mercaderies.

Finalment, els representants catalans exposaran als seus col·legues coreans l’aposta que el Port de Barcelona realitza per la innovació i la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. Així, s’explicarà el model de port intel·ligent, o smart port, que està desenvolupant el Port de Barcelona i que utilitza les tecnologies innovadores (intel·ligència artificial, internet de les coses - Iot, big data, etc.) per evolucionar cap a un port més eficient, sostenible i amb capacitat de donar servei continu.

Barcelona, plataforma de distribució de Corea a la Mediterrània i al sud d’Europa

El Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Busan (BPA) van signar l’any passat un acord de cooperació per desenvolupar un centre logístic a Barcelona. L’objectiu és proporcionar una plataforma logística estable a les empreses que facin negocis entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa.

El projecte revitalitzarà els fluxos logístics entre Àsia i Europa a través dels dos ports i ajudarà a la distribució, de manera molt competitiva, de productes coreans a Europa i, potencialment, al nord d’Àfrica, gràcies als serveis i la connectivitat que ofereix el Port de Barcelona.

El Port Summit Korea 2021 dedicarà precisament la part central de la seva primera jornada a explicar les característiques d’aquesta aliança d’empreses entre els dos ports, així com la situació del mercat logístic català, destacant la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona, les oportunitats que poden trobar les empreses exportadores i importadores i l’oferta marítima entre els ports de Busan i Barcelona.

Més informació a:

https://trademission.portdebarcelona.cat

stats