Meteo 11/03/2018

Diumenge ventós a bona part del territori

Al llarg del dia passaran nuvolades que deixaran alguns ruixats dispersos

Oriol Rodríguez
3 min
Núvols de vent ahir al migdia a Vic

BarcelonaDesprés del pas de les tempestes d'ahir, s'ha notat una davallada de la temperatura. Aquesta matinada la mínima ha estat entre 1 i 5 ºC més baixa a gairebé tot arreu. Altra vegada, les glaçades han quedat restringides a les cotes altes del Pirineu, per sobre dels 2.000 metres.

Al llarg del dia passaran núvols, que seran més abundants a l'oest i a la tarda. Poden caure ruixats febles i aïllats a qualsevol punt, tot i que seran més probables a les comarques de Lleida i de Tarragona, a les interiors del País Valencià, al sud de les Illes i a la Catalunya del Nord, sobretot a partir del migdia. Tal com va passar ahir, al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu de Lleida el cel es mantindrà molt ennuvolat i plourà feblement al llarg de tota la jornada amb una cota de neu que voltarà els 1.300 o 1.400 metres. La temperatura serà més baixa.

Probabilitat de què plogui una mica (més de 0,5 mm) al llarg d'avui

Demà els ruixats quedaran concentrats al nord i al nord-est. Ja de bon matí pot ploure, o nevar per sobre dels 1.200 metres, a l'Aran i zones pròximes. A partir del migdia creixeran nuvolades a la resta del Pirineu i a les comarques de Girona que deixaran xàfecs. Al llarg de la tarda la cota de neu baixarà fins als 1.000 metres. La temperatura serà semblant a la d'avui a la majoria de comarques, però al litoral i al prelitoral serà més alta.

El vent agafarà protagonisme

El vent de garbí bufarà amb ganes al llarg del dia. En general ho farà amb ratxes fortes, si bé serà més reforçat al sud de la Costa Brava, al sector central del País Valencià, a les muntanyes de Castelló i a bona part de les Illes Balears.

Cops de vent previstos per avui

La ventada farà que hi hagi mala mar. Les onades superaran amb facilitat el metre i mig d'alçària, i a les zones més exposades arribaran als 2 metres. Aneu amb compte si teniu intenció de passejar per la platja, sobretot de cara a la tarda.

Demà el vent girarà a ponent. Bufarà amb cops de més de 50 km/h. On més es deixarà sentir és a l'altiplà central, al prelitoral i a les muntanyes de Tarragona. En aquests sectors es podran superar els 70 km/h.

Setmana de temps canviant

La dinàmica que fa dies que arrosseguem, marcada pel pas de fronts atlàntics, no vol abandonar-nos. Això vol dir que al llarg de la setmana tindrem un temps molt variable. Dimarts passarà un front que portarà molts núvols i alguns ruixats poc destacables, en general. La temperatura tendirà a baixar.

La matinada de dimecres serà freda. Caldrà recuperar la roba d'abric en el moment de sortir de casa a primera hora. Al migdia, en canvi, gràcies al cel serè, la temperatura pujarà i l'ambient serà més agradable.

Tot sembla indicar que dijous i divendres hi tornarà a haver molts valors de 15 a 20 ºC, a l'espera que de cara al cap de setmana torni a baixar la temperatura. Tot plegat, amb el pas de més fronts que de mica en mica regaran algunes zones del país.

stats