Meteo 21/08/2017

Segueix aquí l'eclipsi solar en directe

La Lluna s'interposarà entre la Terra i el Sol durant més de dos minuts i mig als EUA, a partir de les sis de la tarda, hora catalana

Ara
1 min

BarcelonaL'eclipsi solar total és un fenomen que no succeeix a Amèrica des de fa gairebé 100 anys, però que alguns privilegiats del país podran veure aquesta mateixa tarda. Podrà ser admirat en la seva totalitat des de la costa del Pacífic a la de l'Atlàntic al llarg de 110 quilòmetres, i parcialment des d'altres indrets. La Lluna s'interposarà entre la Terra i el Sol durant un màxim de 2 minuts 40 segons, però el fenomen tardarà una hora i mitja a recórrer el cel, concretament, des de les 17.15 a les 18.45 h (hora catalana).

Des de casa nostra no es pot veure mirant al cel, però sí a través de la pantalla. Un grup de tres astrònoms de la Universidad Complutense de Madrid retransmeten en directe l'eclipsi des de l'estat d'Idaho (un dels punts oficials d'observació seleccionats per la NASA), a través de la web sky-live.tv. El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), entre altres centres de l'Estat, col·laboraran en la distribució de la retransmissió del portal. També es pot veure en directe pel canal de la Nasa.

stats