Política Municipal 03/02/2016

L'oposició critica l'aliança entre PSC, PP i Unió a l'Ajuntament de Tarragona

Creuen que és un pacte "difícil d'entendre" que aportarà "comoditat" a l'alcalde Ballesteros

Acn
2 min
Façana de l'Ajuntament de Tarragona / ACN

TarragonaTots els grups que queden a l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona, després que aquest matí s'hagi signat el pacte entre PSC, PP i Unió al consistori, són crítics amb aquesta aliança de dretes que governarà la ciutat a partir d'ara. Per al portaveu de C's, Rubén Viñuales, és "un xec en blanc" perquè a l'alcalde Josep Félix Ballesteros "no li calgui el diàleg amb la resta de grups".

Des d'ERC, Pau Ricomà ha manifestat que és un acord "que ningú entén", ja que el consistori té una "majoria progressista". El convergent Albert Abelló ha lamentat el gir cap a "la dreta més espanyolista" del govern. Jordi Martí, de la CUP, hi veu immobilisme, i ha alertat que l'oposició "no estarem callats". Finalment, l'ecosocialista Arga Sentís ha assenyalat que l'objectiu dels tres socis ha estat "assegurar-se un mandat tranquil i plàcid".

Viñuales ha posat de manifest que si fos un pacte de governabilitat s'hauria d'haver parlat dels programes electorals i dels punts coincidents de les tres formacions. "De moment, l'únic que es pot fer és repartir cadires", ha etzibat, "però no de bon tros una idea de ciutat". Així mateix, ha criticat el poder "desmesurat" que s'ha donat al PP, i ha aclarit que si no ho accepten és perquè "vam dir que no volíem formar part d'un govern que no presidíssim".

El republicà Pau Ricomà ha indicat que l'alcalde "ha buscat els socis més a la dreta, més dòcils", i ha manifestat que és un pacte "que només s'entén per la seva comoditat, per acabar els anys que li queden d'alcalde amb el mínim soroll possible". Per al portaveu del grup d'ERC aquesta aliança no servirà "ni per activar Tarragona ni per arreglar molts dels problemes que tenim".

Des de CDC, Albert Abelló ha dit que el tret coincident entre els tres partits és "aquesta visió tan espanyola de la política". "L'alcalde Ballesteros ja no tindrà més excusa per no governar, per no prendre decisions", ha afegit, i és que "ja tindrà aquella majoria i aquell consens que tan buscava", ha finalitzat.

El cupaire Jordi Martí ha qualificat l'acord de "pacte de la catifa", en referència a unes declaracions del democristià Josep Maria Prats, que va indicar que ell era "un bon home per pactar perquè mai aixecava la catifa". En aquest sentit, segons Martí, la unió de PP, PSC i UDC "mostra ben clarament que hi haurà un intent de mantenir les coses tal com estan".

Des d'ICV, Arga Sentís ha reiterat que es tracta d'un pacte "difícil d'explicar i d'entendre", i que "de cap manera respon als interessos de la ciutat de Tarragona, que ha demostrat que té una majoria d'esquerres". Així mateix, l'aliança "respon a la debilitat dels tres partits" que la formen i "implica la renúncia del PSC a fer polítiques diferents i d'esquerres", ha conclòs.

stats