Política municipal
Política 01/09/2023

Un regidor de Vox a Salou: «Saps qui és Tejero? M'identifico amb el seu 'modus operandi'»

Aquesta reacció arriba després d'un intens debat amb l'alcalde sobre una manifestació independentista

ARA
2 min

Barcelona"Tu saps qui és Tejero?", pregunta el regidor de Vox a Salou Paul Daniel Axinte a la seva companya de partit Ana Belén Rodríguez. "Sí, per què?", respon Rodríguez. "M'identifico amb el seu modus operandi en aquest moment. "Al suelo todo el mundo", contesta el regidor. "Ahí está", comenta després la també regidora del partit ultra. Aquesta conversa la capten els micròfons de la realització del ple municipal de Salou d'aquest dimecres. La sessió ja ha acabat, però els micros encara no s'han tancat i graven la referència del regidor de Vox al cop d'estat del 23-F. Aquesta reacció arriba després d'un últim debat pujat de to amb l'alcalde del municipi, Pere Granados, sobre una manifestació independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paul Daniel Axinte és el número tres del partit ultra al plenari de Salou. La portaveu del grup és precisament Ana Belén Rodríguez, que abans que acabi la sessió demana fer una darrera pregunta a l'alcalde. Es queixa perquè el dissabte anterior es va organitzar al passeig Jaume I la sisena Passejada per la República, una activitat que organitza la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca. La regidora de Vox assegura que hi ha una normativa municipal que prohibeix fer actes polítics en aquest punt i demana a l'alcalde que actuï perquè "perjudica la imatge del municipi" i "el turisme nacional es pot sentir ofès".

"Acaba d'aterrar d'un planeta que no és la Terra", respon l'alcalde Granados, que resumeix que l'acte està autoritzat per la Generalitat de Catalunya i que ells no hi poden fer res. "Què vols que faci?", pregunta l'alcalde. "Faci un escrit dient que no hi està d'acord", respon la regidora de Vox. "M'hi he reunit per activa i per passiva. Està demanant l'impossible i jo no faig demagògia", contesta l'alcalde, i després referma que la protesta està dins de la llibertat d'expressió. "Et posarien un zero o menys d'un zero a dret", continua Granados referint-se a l'edil ultra. L'alcalde argumenta que la llei orgànica que permet la manifestació passa per davant de la normativa municipal que ho prohibiria. "Deixem-nos de demagògia barata", conclou l'alcalde de la coalició Sumem per Salou i PSC.

Abans que acabi el ple, la regidora de Vox vol fer una darrera intervenció per recordar l'atemptat d'ETA a Salou del 18 d'agost del 2001, quan va explotar un cotxe bomba que va deixar 13 ferits. "És un tràgic recordatori de la necessitat de mantenir-nos ferms en la lluita dels nostres valors", conclou Rodríguez. En aquest moment és quan es dona per tancada la sessió i l'altre regidor de Vox es mostra partidari del "modus operandi" d'Antonio Tejero.

stats