GASTRONOMIA
Camp de Tarragona 24/10/2019

Cambrils acull les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra

Ara
2 min
Presentació de les Jornades Gastronòmiques amb Oli Nou d’Oliva Verge Extra 2019. / AJ. CAMBRILS

CambrilsEls primers a tastar la collita d’enguany de la Cooperativa de Cambrils seran els comensals dels 22 restaurants que del 25 d’octubre al 17 de novembre oferiran pa amb extret de la primera premsada com a aperitiu. Els participants a les sisenes jornades són Bar del Pòsit, Bec d’Or, Bresca, Cal Tendre, Can Solé, Denver Cambrils, Dofí Verd, Duomo, El Capi, El Faro, Fonda Montserrat, La Galera Port Cambrils, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Espurna, L’Original, Marro Café, Miquel, Miramar, Rincón de Diego, Taverna Lekeitio i Xiringuito Restaurant del Mar.

L’acte més destacat del programa serà l’esmorzar popular de la Festa de l’Oli Nou a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (carretera de Montbrió, km 2), que tancarà les jornades el 17 de novembre. A partir de les 9 hores, els assistents podran esmorzar pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou d’oliva verge extra Mestral de la nova collita per només 4 euros, mentre gaudeixen d’actuacions infantils de grups locals. L’agrobotiga obrirà en horari especial, de 9 a 14 hores, per a qui vulgui aprofitar l’ocasió per fer la compra de productes de proximitat. Com a promoció, els que hagin comprat el tiquet de l’esmorzar tindran un descompte de dos euros per a la compra d’una garrafa de cinc litres d’oli.

D’altra banda, s’han programat dues activitats complementàries per promocionar i posar en valor la qualitat d’aquest producte estrella de la dieta mediterrània reconegut a nivell internacional.

Aquest dissabte, 26 d’octubre, es portaran a terme dues sessions del taller familiar Crema de mans amb oli d’oliva a les 10.30 i a les 12 hores (edat mínima recomanada: 5 anys). L’activitat, d’una hora i mitja de durada, s’oferirà gratuïtament a la Torre del Llimó. Les famílies participants elaboraran una crema de mans utilitzant com a ingredient principal l’oli d’oliva. Les inscripcions es poden fer a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679. Les places són limitades.

La segona activitat és una ruta per les oliveres programada per al dissabte 2 de novembre. És un recorregut a peu per poder veure en primera persona el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli, visitar el molí i degustar la rosta de Cambrils (pa torrat amb oli nou i vi per als adults i pa torrat amb oli i xocolata per als petits). Les persones interessades en aquesta activitat gratuïta s’hi poden inscriure trucant al 977 794 679 o escrivint a peconomica@cambrils.org.

Durant la ruta, que començarà a l’Agrobotiga de la Cooperativa, els participants visitaran una finca d’oliveres per veure in situ com es fa el procés de recollida de les olives, podran collir olives gaudint de l’essència de fer de pagès i portar-les al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir oli.

stats