Activitats

Una ruta inspirada en ‘El Petit Príncep’

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant recorda l’estada al municipi de l’autor del popular llibre, Antoine de Saint-Exupéry

ARA
3 min
L'expert en la història local, Alfons Tejero; l'alcaldessa, Assumpció Castellví; i la regidora de Turisme, Elidia López, en la roda de premsa de presentació del nou producte turístic.

Vandellòs i l'Hosptalet de l'InfantViatge a l’Infant és el nom del nou producte turístic-cultural que ha creat la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’una ruta a peu per l’Hospitalet de l’Infant, que transcorre pel Sender Litoral del Jonquet, que uneix les platges de l’Arenal i del Torn i que té vigent el guardó de la bandera Sender Blau.

Amb tot, el que caracteritza aquesta ruta és que està inspirada en l’obra El Petit Príncep, de l’autor francès Antoine de Saint-Exupéry, que està vinculat a l’Hospitalet de l’Infant. I és que, segons està documentat, en un viatge en què pilotava l’avió que feia la ruta entre Marsella i Alger, l’autor d’aquest clàssic de la literatura es va veure obligat a fer un aterratge d’emergència al poble, a causa del fort vent de mestral que bufava. Per aquesta raó, l'any 1932 De Saint-Exupéry va fer una estada de dos dies a l’Hospitalet de l’Infant. 

“És una ruta innovadora, amb la qual s’oferirà durant tot l’any una experiència immersiva, transformadora i memorable. Qui faci aquesta ruta podrà connectar amb si mateix i amb les persones que l’acompanyen i fer un recorregut farcit de reptes personals, que el faran pensar, il·lusionar-se i transformar-se”, afegeix l’alcaldessa, Assumpció Castellví. I és que, segons precisa, “al llarg del recorregut pel Sender Litoral del Jonquet, el que es proposarà a la gent serà participar en set dinàmiques que treballen el benestar personal i que posen en relleu valors com l’amor, l’amistat, la innocència, la gratitud, la tolerància...”

Un exemple d’aquestes dinàmiques és la que ens proposa seure a la platja, tancar els ulls i parar atenció al que sentim al nostre voltant: el soroll de les onades del mar, la suau brisa a la cara, el cant dels ocells; i buscar un element que hi hagi al voltant que representi allò que ens fa especials. Un altre repte ens convida a donar les gràcies a algun dels membres del grup que ens acompanyen durant el recorregut o a altres persones que no hi són en aquell moment al nostre costat, a través d’un missatge de text, un àudio, etc.

Qui vulgui participar en aquestes activitats i viure aquesta experiència, s’haurà d’adreçar a l’Oficina de Turisme per recollir el passaport del Viatge a l’Infant. Aquest passaport conté la informació sobre cadascun dels reptes que es plantegen: cada dinàmica va acompanyada d’unes instruccions i d’un relat perquè els participants entenguin què s’ha de fer en cada punt de la ruta. Un cop hagin fet totes les activitats proposades i tinguin tots els segells al passaport que acrediten que les han completat, podran dirigir-se a l’Oficina de Turisme per rebre uns obsequis, consistents en productes de marxandatge de Turisme de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors.

Una setmana d’actes

Precisament, per donar a conèixer aquest nou producte i implicar la població de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en aquest projecte, la regidoria de Turisme ha organitzat un programa d’actes gratuïts al voltant de l’univers d'El Petit Príncep. Durant l’anomenada Setmana El Petit Príncep, prevista del 20 al 28 d’abril, hi haurà una sessió de cinema, un espectacle familiar, tallers infantils, concursos de lectura en veu alta del llibre i de dibuix ràpid.

El primer acte serà la presentació de la ruta Viatge a l’Infant, que tindrà lloc aquest dissabte, 20 d'abril, a les 11 hores, davant de l’escultura del Petit Príncep de l’artista cambrilenc David Callau, que hi ha al passeig de l’Arenal. Els participants rebran un obsequi i seran conduïts després fins a l’inici de la ruta. A més, durant aquella setmana, en set restaurants de l’Hospitalet de l’Infant s’hi podrà degustar un suquet d’escamarlans, que és el plat que va assaborir Antoine de Saint-Exupéry durant la seva estada a l’Hospitalet de l’Infant. 

stats