CINEMA

‘Ebre, del bressol a la batalla’ obre el FIC-CAT

El Festival Internacional de Cinema en Català es celebra entre el 31 de maig i el 5 de juny a Roda de Berà

El Festival Internacional de Cinema en Català - Costa Daurada (FIC-CAT) celebra la seva edició entre el 31 de maig i el 5 de juny a Roda de Berà.

Aquest any el film que obrirà el festival serà la producció Ebre, del bressol a la batalla, que narra la història de cinc joves de la Lleva del Biberó que van ser cridats a lluitar a la Batalla de l’Ebre. Està protagonitzat per Àlex Monner ( Cites, Polseres vermelles ) i Oriol Pla ( Merlí, El cor de la ciutat ), i compta amb un planter de nous talents com Enric Auquer ( El crac, KMM ), Artur Busquets ( La caída de Apolo ) i Emilio Palacios ( B&B, El príncipe ), que interpreten els joves milicians de la Lleva del Biberó.

En l’edició del 2016 també hi tindrà un pes molt destacat el cinema fantàstic amb la secció Pantalla Sitges. En aquest cas, el film escollit serà Segon origen, dirigit per Carles Porta i inicialment pel desaparegut Bigas Luna. La pel·lícula, una adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo Mecanoscrit del segon origen, explica la història de dos joves supervivents a un atac alienígena que han de buscar-se la vida en un món que ofereix ben poca esperança. Podeu consultar la programació completa del festival a la web www.fic-cat.cat.

Més continguts de