FESTES

Tarragona viu amb intensitat la festa major de Santa Tecla

Enguany s’han descentralitzat alguns actes programats

La festa major de Santa Tecla estrena enguany nous espais per acollir alguns dels 475 actes programats del 15 al 24 de setembre. L’objectiu d’aquesta descentralització és, segons el consistori, millorar la convivència entre festa i descans, tot i mantenir l’essència festiva al centre de la ciutat. Els grans concerts de la festa major han canviat d’ubicació. El concert de Txarango i Roba Estesa es farà avui a les deu del vespre a l’avinguda Vidal. D’altra banda, les activitats musicals nocturnes que estaven organitzades per bars, restaurants i empreses privades a la Part Alta, aquest any no s’han inclòs al programa d’actes.

El Mercat Central és un espai que es recupera per a Santa Tecla i acollirà activitats, tant a l’interior com a l’exterior. Durant tots els dies de les festes acollirà diverses propostes familiars com són els Matins de Nassos, Frikis i Paradistes, els Petits Paradistes i la visita Menja’t el Gegant Modernista.

La Santa Tecla més tradicional

Aquest 2017 diverses entitats del seguici tarragoní celebren aniversaris assenyalats. Un exemple són els 40 anys de la represa del Ball de Bastons de Tarragona. La Mulassa i la Mulasseta celebren els 30 i els 15 anys, respectivament. La festa inclou un Vermut Mulasser a l’Antic Escorxador, l’estrena dels nous vestits dels portadors de la Mulassa i la Trobada de Mulasses Petites. Els 7 Pecats Capitals commemoren els seus 15 anys presentant els 7 Pecats Capitals Petits, que s’incorporaran al seguici petit. Altres elements també estan de celebració, l’Esbart Dansaire de Tarragona compleix 35 anys de la seva existència, i el Ball de Serrallonga i els So Nat - Grallers de Tarragona en fan 30. Unes efemèrides que confirmen la maduresa i consolidació de la tradició cultural i folklòrica tarragonina.

Com no pot ser d’una altra manera, els castells apareixen en tres moments clau, la diada del Pla de la Seu i la del Primer Diumenge (ja passades), i la diada de Santa Tecla (dissabte que ve). A més de les jornades castellers emblemàtiques, aquest any les colles de la ciutat inicien una nova fórmula de participació a l’Anada a Ofici i a la Professó de Santa Tecla: faran només els pilars d’homenatge i no prendran part en l’acte itinerant. Santa Tecla és Festa d’Interès Turístic Nacional, una distinció atorgada pel govern de l’estat espanyol, i Festa Patrimonial d’Interès Nacional, atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Més propostes

El Circ Històric Raluy visita Tarragona del 14 al 24 de setembre, concretament al Parc de la Ciutat. La màgia ocuparà durant dues nits el Teatre Metropol, amb l’actuació de Jeff Toussaint demà i la tarragonina Melanie el dia 24. El dia 22 és el torn dels humoristes Peyu, amb I time, i Luis Piedrahita, amb la seva revetlla de monòlegs.